ΕΣΑΚ: Ζητά Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Συνάδελφοι, ενώ ακόμα ο λαός μετράει τις πληγές του από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, με το κράτος ικανό να ξεσπιτώνει με τους πλειστηριασμούς, να καταστέλλει τους αγώνες των εργαζομένων, να μας βουλιάζει στην ακρίβεια, φέρνει ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο - τερατούργημα που θέλει να καθιερώσει δουλειά 13 ώρες τη ημέρα – 6 ημέρες την εβδομάδα, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, συμβάσεις μηδενικών ωρών, και περεταίρω ποινικοποίηση της απεργίας. Δεν θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Καλούμε σε άμεση συνεδρίαση το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ώστε να πάρει απόφαση για Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, την ώρα δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα έχουν αποφασίσει απεργιακή απάντηση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, αλλά να πιεστεί και η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, για την προκήρυξη απεργίας. Είναι υποχρέωσή μας η αγωνιστική απάντηση ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους, τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Ξάνθης, να καθοριστεί πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο πάλης της Απεργίας.

Απεργούμε για:

► Να μη γίνει «κανονικότητα» η δουλειά 13 ώρες τη μέρα για μας και τα παιδιά μας. Διεκδικούμε 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, μόνιμη και σταθερή εργασία.

► Όχι σε δουλειά όπου, όπως και όποτε θέλουν ο εργοδότης και τα δουλεμπορικά γραφεία, με τις συμβάσεις μηδενικών ωρών.

► Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία! Εγκλήματα κάνει η πολιτική τους, όχι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται.

► Υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Ως εδώ με τους νεκρούς και τους σακατεμένους στο μεροκάματο.

► Αποζημίωση 100%, πλήρη αποκατάσταση, πραγματική προστασία όσων βούλιαξε στις λάσπες και έκαψε στις στάχτες, η εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Για την ΕΣΑΚ

 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Μέλος του ΔΣ του ΕΚΞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά