Σε Επίτιμο Καθηγητή της Ιατρικής αναγορεύεται ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Ιωάννης Λάμπρης

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19.00, μια σημαντική εκδήλωση για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα λάβει χώρα στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, παρουσία των πρυτανικών αρχών και πλήθος προσκεκλημένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής θα αναγορευτεί, σε αναγνώριση του εξαίρετου έργου του και της αδιάλειπτης προσφοράς του στην επιστήμη και την κοινωνία, μια σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής διασποράς, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Ιωάννης Λάμπρης.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Λάμπρης αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιστήμονα στο χώρο της Ιατρικής & Μοριακής Έρευνας στο πεδίο της Ανοσολογίας, και ειδικότερα της μελέτης του συμπληρώματος, μιας ομάδας πρωτεϊνών καθοριστικών για την λειτουργία του Ανοσολογικού μας συστήματος. Πρωτοπόρα ερευνητικά επιτεύγματα της ομάδας του έχουν βρει εφαρμογή διεθνώς σήμερα στην διάγνωση και τη θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων, αιματολογικών και θρομβωτικών παθήσεων. Εδώ και 2 δεκαετίες, ο Καθηγητής Ιωάννης Λάμπρης στηρίζει σημαντικά την έρευνα στο πανεπιστήμιό μας, συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή αναγνώρισή του.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia στην Αλεξανδρούπολη, διεθνές συνέδριο για τα αυτοάνοσα, αυτοφλεγμονώδη και θρομβωτικά νοσήματα, όπου κορυφαίοι ειδικοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα συζητήσουν κλινικά και ερευνητικά θέματα αιχμής που αφορούν την παθογένεια, την διάγνωση και τη θεραπεία των παραπάνω νοσημάτων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και τελεί υπό της αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση της Τελετής Αναγόρευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τιμώμενο και το πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Web: https://pcoconvin.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/thrombosis23/progra

Από την Πρυτανεία

Κομοτηνή   19.9.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά