Ν.Ανταμπούφης εφ’ όλης της ύλης στην Όμορφη Πόλη

Ορατό τον κίνδυνο να απωλέσουν παντελώς το ‘αυτοδιοίκητο’ οι Δήμοι – ήδη διαφαίνονται η διάθεση και οι προθέσεις της κεντρικής διοίκησης, εκτίμησε- βλέπει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’, Νίκος Ανταμπούφης.

Οι μέχρι τώρα πρακτικές με σφιχτό αλλά όχι πάντα ορθό ελεγκτικό μηχανισμό συνοδευόμενο από τη γνωστή απαξίωση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στοχεύουν στην αποδυνάμωση και αποψίλωση του θεσμού –υπογράμμισε- με στόχο την εξυπηρέτηση των μνημονιακών επιταγών. Ο κ. Ανταμπούφης εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν θα επηρεάσει μόνο τις κοινωνικές δομές της αυτοδιοίκησης αλλά και μια σειρά από υπηρεσίες που μέχρι σήμερα διαχειρίζεται η αυτοδιοίκηση.

Ζητήματα όπως η ανακύκλωση και η διαχείριση απορριμμάτων, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων –σ.σ. δήλωσε ότι θα επανέλθει για το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-, κοινωνικής πολιτικής κ.α. κυριάρχησαν στη συζήτηση με τον κ. Ανταμπούφη στην ενημερωτική εκπομπή.

Αναφορικά με το πώς βλέπει να διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι ο χρόνος μέχρι τότε φαντάζει μακρινός δεδομένης της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ρευστότητας στην κεντρική σκηνή. Επισήμανε πάντως ότι το πολιτικό πλαίσιο εκ των πραγμάτων θα είναι διαφορετικό από αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος καθώς οι ισορροπίες, οι πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές  έχουν αλλάξει. ‘Οι Πολίτες για την Ξάνθη’ θα είναι παρόντες προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα.

Τέλος, όντας εκπαιδευτικός, σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της εκπαίδευσης με την διαθεσιμότητα αλλά και την υποχρεωτική μεταφορά καθηγητών οι οποίοι κρίνονται πλεονάζοντες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για κάλυψη των κενών στα δημοτικά σχολεία. Ήταν φυσική συνέπεια η ‘κατασκευή’ πλεονάζοντος αριθμού καθηγητών μετά την δίωρη αύξηση του ωραρίου που επεβλήθη στον κλάδο, τόνισε.

Ακούστε τον κ. Ανταμπούφη. (mp3 63 Mb)

Πολιτικά