Αύριο στη Ξάνθη το Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης

Το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη πραγματοποιείται στην Ξάνθη από τις 5 έως της 7 Ιουλίου 2013.

            Ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Παράδοση και στον Πολιτισμό μας, στις ρίζες μας που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας.

            Ελληνική Νεολαία και ομογένεια γίνονται ένα, τραγουδούν τα τραγούδια μας και χορεύουν τους χορούς μας.

            Πενήντα συγκροτήματα απ’  όλη την Ελλάδα και την Αμερική, ανταμώνουν στην Θράκη, στην Ξάνθη, κάθε απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία, για να αναδείξουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και να γνωρίσουν την περιοχή και την δυναμική της.

            Μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου με οργανωτές το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  που ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, από το Αγ. Πνεύμα Σερρών, Αλεξανδρούπολη, Αμφιλοχία, Άνθεια Έβρου, Αριδαία, Άρτα, Αρτάκη Εύβοιας, Βοιωτίας, Γέροντα Καβάλας, Γιαννιτσά, Διπόταμο Δράμας, Δράμα, Επαρχία Νέστου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλή Βρύση Δράμας, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λαμία, Λήμνο, Μεσσημερίου Έδεσσας, Ορχομενό, Παλατίτσια Ημαθίας, Παλιούρα Εύβοιας, Πετρίτσι Σερρών, Πετρούσα Δράμας, Σέρρες και από Φέρρες, αλλά και τα τοπικά συγκροτήματα της Ξάνθης, και συγκεκριμένα τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ξάνθης «Η Θράκη», Πολιτιστικό Σύλλογο Κιμμερίων «Ο ΑΜΦΕΡΑΟΣ»,  Σύλλογο Εβριτών Ν. Ξάνθης, , Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης, Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία θα ξεκινήσουν στις 8:00 το βράδυ Παρασκευή και Κυριακή και στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου καθώς το Σάββατο θα εμφανιστούν τα περισσότερα συγκροτήματα.

            Οι οργανωτές ευχαριστούν θερμά και τον Δήμο Ξάνθης για την υποστήριξή του, όπως και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,  το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, την Lidl Hellas και την Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Βιομηχανία Μπισκότων.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπη Στάντσιου, μίλησε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα ζητώντας από τους Ξανθιώτες να παραστούν στις εκδηλώσεις και να καλωσορίσουν τους ομογενείς και τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα.

Ακούστε τη συνέντευξη. (mp3  28,7 Mb)

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά