Ένα αληθινό ‘παραμύθι’ από τη Δ.Συνοδινού

«‘Το κουκένιο και το αλατένιο σπίτι’, είναι ένα παραμυθένιο ταξίδι στο χρόνο,

στην παιδική αθωότητα, στα ζωγραφισμένα μας όνειρα», προϊδεάζει ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης για ένα ‘παραμύθι’ αλλιώτικο από τα περισσότερα, χωρίς πρίγκιπες και βασιλοπούλες αλλά με αναφορές και μηνύματα στις πραγματικές αξίες της ζωής.

Συγγραφέας, η κ. Δήμητρα Συνοδινού, εκπαιδευτικός από την Αλεξανδρούπολη, η οποία τερμάτισε την ενασχόληση της με την εκπαίδευση έχοντας περάσει και από την Πρωτοβάθμια και από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Η μακρόχρονη ενασχόληση της με τα παιδιά, της επιτρέπει να επικοινωνεί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαζί τους, με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

Η κ. Συνοδινού, μιλώντας για την πρώτη αυτή συγγραφική της δουλειά στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, επεσήμανε την αναγκαιότητα επιστροφής των μικρών παιδιών σε ασφαλής διαδρομές διαπαιδαγώγησης.

Το συγκεκριμένο βιβλίο εστιάζει σε μεθόδους –ελκυστικές για τα παιδιά- υποβοήθησης και ενίσχυσης της προσπάθειας για διάβασμα προβάλλοντας αντί για δράκους ή κοκκινοσκουφίτσες , την αγάπη προς το φυσικό περιβάλλον και την ίδια τη ζωή.

Πολιτιστικά