13 τουλάχιστον άτομα πίσω από τις κλοπές και στην Ξάνθη.

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από, τουλάχιστον, δεκατρία (13) άτομα, ηλικίας από 29 έως 41 ετών, η δράση της οποίας συνίστατο σε διαρρήξεις διαμερισμάτων στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Κατερίνης και Γιαννιτσών.
 
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 11-07-2013, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, οκτώ (8) αλλοδαποί κι ένας (1) ομογενής, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, των “Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής” και της “Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εντός εγκληματικής ομάδας τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα”. Επιπρόσθετα, τρεις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται κατά περίπτωση για “Αντίσταση” και παράβαση του Νόμου “Περί Όπλων”.
 
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συστηματική αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 11 Ιουλίου 2013, διέρρηξαν τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) διαμερίσματα στις προαναφερόμενες περιοχές, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα οκτώ (8), παραβιάζοντας κλειδαριές ασφαλείας θωρακισμένων θυρών και καταστρέφοντας αντίστοιχα συμβατικές.
 
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
χρήματα, 
πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, 
πλήθος χρυσαφικών – τιμαλφών, 
διαρρηκτικά εργαλεία (εξειδικευμένα αυτοσχέδια και μη), 
μία ανεξάρτητη κλειδαριά που χρησιμοποιούσαν για την πρακτική τους και 
δύο (2) πιστόλια κρότου με αντίστοιχες γεμιστήρες και φυσίγγια. 
 
Κατασχέθηκαν ακόμη τέσσερα (4) ΙΧΕ αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
 
Επιπλέον, κατά τη διενέργεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου φιλοξενούταν 39χρονο μέλος της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων διαφόρων ιστορικών περιόδων, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου “Περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.  Για τη κατοχή τους, καθώς και για την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη η 48χρονη αλλοδαπή σύνοικός του.
 
Συνελήφθη ακόμη 32χρονη αλλοδαπή, εκτός οργάνωσης, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για “Αποδοχή και Διάθεση Προιόντων Εγκλήματος”.
 
Συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση, καθώς και για την εξακρίβωση του ακριβούς αριθμού των διαρρήξεων.
 
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Αστυνομικά
Τοπικά