Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με δράσεις και βιωματική προσέγγιση στην επέτειο των 50 χρόνων από το "Πολυτεχνείο"

Φτάσαμε τα 50 χρόνια που  πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 και οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης τίμησαν φέτος αυτήν  την τόσο σημαντική επέτειο για τη νεότερη ιστορία της χώρας, με μια ξεχωριστή, διαφορετική εκδήλωση, πιο βιωματική.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, εργάστηκαν συστηματικά και  κάθε τμήμα του σχολείου επέλεξε  από  μια λέξη, με ιδιαίτερη αξία για όλους τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, όπως ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και τη  ζωγράφισαν σε χαρτόνι, δημιουργώντας έτσι το δικό τους πανό.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές του 7ου γυμνασίου Ξάνθης, αφού παρακολούθησαν μια μικρού μήκους ταινία για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στο σχολείο τους, πραγματοποίησαν στη συνέχεια μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, μια συμβολική πορεία στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, όπου οι πρόεδροι των 12 τμημάτων του σχολείου άφησαν γαρύφαλλα στα κάγκελα της Πολυτεχνικής Σχολής.

 Στη συνέχεια τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας,  στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και τραγούδησαν, όλοι μαζί, το τραγούδι "Ο Δρόμος" του Μάνου Λοΐζου, με την ευχή όλα τα παιδιά του κόσμου και όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη να μπορούν να ζουν ελεύθεροι.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης ή Στέλλα Δενδηλιάρη και η  Βέτα Ιωακειμίδου, που μαζί με τη Διεύθυνση και με  όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, συνόδεψαν τη δράση και έδωσαν στην πράξη την αίσθηση ότι, η εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις, έχει μια  ξεχωριστή,  ιδιαίτερη,  αξία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά