Αύριο στις 14:00 στη ΛΑΦΞ τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφική του Τρ. Ηλιάδη από το διοικητή του Δ ΣΣ

Στις 14:00 αύριο το μεσημέρι ο διοικητής του Δ’ ΣΣ κ.κ. Δ. Κωνσταντάκος εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, η οποία φιλοξενείται από τις 21 Νοεμβρίου στον πρώτο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Την έκθεση, με τους 33 μοναδικούς πίνακες του κ. Ηλιάδη, διοργανώνει το Δ’ ΣΣ και θα είναι επισκέψιμη μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Αύριο, μετά τα εγκαίνια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον κ. Ηλιάδη να ζωγραφίζει έναν πίνακα που , όπως ο ίδιος τονίζει, τον έχει δυσκολέψει αρκετά, ένα τεράστιο κύμα στη Μύκονο.

Ο κ. Ηλιάδης κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου όλες και όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την αυριανή εκδήλωση, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο η παρουσία των συμπολιτών θα ήταν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Υπενθύμισε ότι λίγο μετά την έκθεση και τα εργαστήρια ζωγραφικής στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής από τον ίδιο σε μαθητές , ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ τον είχε τιμήσει και τότε ήταν που είχαν συζητήσει για τη διοργάνωση της έκθεσης στη ΛΑΦΞ.

Γνωστοποίησε ότι βρέθηκε για μια ακόμη φορά κοντά στα παιδιά στέλνοντας τους μηνύματα για τη δύναμη της θέλησης και μυώντας τα στην τέχνη της ζωγραφικής, αυτή τη φορά στο νησί της Κω, προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νισύρου και Κω:’ όταν μου ζητούν σχολεία να τα επισκεφθώ, ποτέ δεν γυρνώ την πλάτη’ τονίζει και σημειώνει ότι μετά το πέρας της έκθεσης στην Ξάνθη, ετοιμάζεται να επισκεφθεί Πέλλα, Έδεσσα και Κιλκίς.

Μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, είχε την ευκαιρία να δει τα έργα του να φιλοξενούνται σε μεγάλες γκαλερί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ακούστε τον κ. Τρ. Ηλιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά