Σεβασμιότατος Ξάνθης: εξασφαλίστηκε για φέτος η επιδότηση τρίτεκνης οικογένειας/ Ικανοποίηση για τα 18 χρόνια λειτουργίας των κατασκηνώσεων

Τις αγκυλώσεις που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατάφερε να υπερβεί η Εκκλησία της Ελλάδας και να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του προγράμματος επιδότησης του τρίτου παιδιού στη Θράκη.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων , οι Μητροπολίτες της Θράκης ενημέρωσαν για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν μέσω του τραπεζικού συστήματος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, ο οποίος ενήργησε ώστε να βρεθεί διέξοδος.

 Κατόπιν ενεργειών του κατέστη δυνατή η συμφωνία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο και θα καλύψει τις ανάγκες των Μητροπόλεων της Θράκης για το τρέχον έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Σ.Νιάρχος πριν την κάλυψη της χρηματοδοτικής ανάγκης του προγράμματος, ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του από την έναρξη –το 1999- έως και σήμερα . Σε αυτό το διάστημα , υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος Ξάνθης, επιδοτήθηκαν περίπου τρεισήμισι χιλιάδες οικογένειες με τρία παιδιά με το ύψος της δαπάνης να ξεπερνά τα δεκατρία εκ. ευρώ.

Η εκτίμηση της Εκκλησίας ότι ιδιαίτερα τώρα , στα χρόνια της κρίσης, δεν έπρεπε επ’ουδενί να σταματήσει η ροή του προγράμματος και η ευόδωση των προσπαθειών , τουλάχιστον για φέτος , θα δώσει μια ανάσα στις οικογένειες των δικαιούχων που ασφυκτιούν λόγω των αυξημένων αναγκών, επισήμανε ο Σεβασμιότατος.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΥΜΙΑ

Επί 18 συναπτά έτη προσφέρουν ψυχαγωγία και παιδεία –με την ευρύτερη έννοια του όρου- στα παιδιά της Ξάνθης, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης στη Δρυμιά.

Ο Σεβασμιότατος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την καρποφόρα πορεία του θεσμού και την ανταπόκριση των νεαρών φιλοξενούμενων στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης: ‘τα παιδιά μας είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τόπο’, σημείωσε με έμφαση και συπλήρωσε: ‘η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Τα παιδιά δεν διδάσκονται μόνο με το λόγο. Κυρίως διδάσκονται με τις πράξεις μας’.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης επισκέφθηκε χθες τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.στη Δρυμιά και αφού μίλησε στα παιδιά για τα ήθη και τα έθιμα των ποντίων με αναφορές στην παράδοσή μας, το χορευτικό τμήμα δίδαξε ποντιακούς χορούς σε όσα κατασκηνόπουλα το επιθημούσαν.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Απρόσκοπτα συνεχίζει η υλοποίηση των εργασιών της ανέγερσης της ανοιχτής μονάδας φροντίδας και μέριμνας ηλικιωμένων, επισήμανε ο Σεβασμιότατος, εκτιμώντας ότι -καλώς εχόντων των πραγμάτων -το φθινόπωρο θα τελεστούν τα εγκαίνια.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

Mitropolitis 24 07 2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά