Τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Α.Μ.Θ τιμούν τη μάχη στον Πλαταμώνα

Δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν την Κυριακή στον Πλαταμώνα Καβάλας όπου τα παραρτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της αντίστασης ενάντια στους Βούλγαρους κατακτητές , απηύθυνε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Κολάρος, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Η μετάβαση και η επιστροφή θα είναι δωρεάν για όσους τιμήσουν την εκδήλωση καθώς οι διοργανωτές μίσθωσαν λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Ελευθερίας.

Ο κ. Κολάρος υπενθύμισε ότι στις 29 Ιούλη 2013 συμπληρώνονται 69 χρόνια της μάχης του Όλατζακ (Πλαταμώνα Καβάλας). Στις 29 Ιούλη του 1944 ο ΕΛΑΣ εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στις βουλγαρικές δυνάμεις, τους διέλυσαν, τους έτρεψαν σε φυγή, αφήνοντας πολλούς νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους και πολλά εφόδια στο πεδίο της μάχης.

Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση, τιμώντας τους νεκρούς που πέσανε στην παραπάνω μάχη, στο μνημείο των πεσόντων στον Πλαταμώνα Καβάλας

Ακούστε το Γ.Κολάρο.

Kollaros 25 07 2013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά