Η κατάδυση του Σταυρού στη Σταυρούπολη και οι επισκέπτες που απόλαυσαν το ποτάμι και τα εδέσματα της περιοχής//Ο Δημήτρης Μπουτσούκοβ έπιασε τον Σταυρό

Η Σταυρούπολη είχε την τιμητική της, καθώς οι Ξανθιώτες αλλά και αρκετοί επισκέπτες που εκμεταλλεύτηκαν τα Θεοφάνια, βρέθηκαν κοντά στην υπέροχη  φύση  της περιοχής και απόλαυσαν κάθε στιγμή της ημέρας.

Η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας λαμπρή, με τον  νέο Αντιδήμαρχο των αποκεντρωμένων υπηρεσιών με έδρα τη Σταυρούπολη και υπεύθυνο λειτουργίας του Δασικού Χωριού «Ερύμανθος» Μάριο Τσορμπατζίδη, επικουρούμενο από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και δόμησης Κυριάκο Παπαδόπουλο, να την παρακολουθούν και να ανταλλάσσουν ευχές για Καλή Φώτιση με όλους τους παρευρισκόμενους.

 Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας,  όλοι ακολούθησαν τη διαδρομή προς το ποτάμι, παρακολουθώντας την τελετή της κατάδυσης  του Τιμίου Σταυρού και χειροκροτώντας τους θαρραλέους νέους και νέες της περιοχής που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Νέστου, με τον Δημήτρη Μπουτσούκοβ να πιάνει πρώτος, τον Σταυρό.

 Ο εφημέριος της Σταυρούπολης πατέρας Παναγιώτης Παναγιωτίδης, εμψύχωνε τα παιδιά και έδωσε την ευλογία του και τις ευχές του σε όλους όσους ασπαζόταν τον Σταυρό, δείχνοντας σε κάθε επίπεδο την ελπίδα της πίστης και την αισιοδοξία για Ζωή.

Η συνέχεια δόθηκε στη Σταυρούπολη και στους γύρω οικισμούς, με επισκέπτες ακόμη και από την Εύβοια, να απολαμβάνουν τα εδέσματα και τα τοπικά κρασιά της ορεινής μας περιοχής, μετά τη νηστεία της χθεσινής ημέρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη