Ο Διονύσης Κλάδης στην Ορεστιάδα

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ με επικεφαλής το Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ του Κόμματος, περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του Γενικού Οργανισμού Εγγειών Βελτιώσεων Ορεστιάδας.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε σχετικά με την απαίτηση της ΔΕΗ να πληρωθεί το ποσό των 443.000 ευρώ περίπου, ως επιστροφή της κρατικής επιδότησης για τα έτη 2022 και 2023, ποσό που θα κληθούν να το πληρώσουν, ως έκτακτη εισφορά, οι αγρότες που έκαναν χρήση του αρδευτικού νερού.

Ο Διονύσης Κλάδης εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο αίτημα των αγροτών για διαγραφή του χρέους, να παρθεί πίσω η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση που έδωσε μια κρατική ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα για να χρυσώσει το χάπι της ενεργειακής ακρίβειας προεκλογικά και τώρα τη ζητάει πίσω σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα αναδρομικά, οδηγώντας σε απόγνωση τους αγρότες που καλούνται να πληρώσουν ακόμα ένα χαράτσι που μπορεί να φτάνει και πάνω από 20 ευρώ/στρέμμα.

"Η κυβερνητική αυτή απόφαση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε επιτάχυνση του ξεκληρίσματος των βιοπαλαιστών αγροτών σε συνθήκες αύξησης του συνολικού κόστους παραγωγής, μείωσης των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς επίσης και σε χρεοκοπία τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

Η πρόκληση μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού η ΔΕΗ καταγράφει τεράστια κερδοφορία που χρυσοπληρώνει ο καταδικασμένος στην ενεργειακή φτώχεια λαός.

Οι αγρότες του Έβρου σε συντονισμό και κοινή δράση με τους συναδέλφους τους πανελλαδικά, μπορούν να δώσουν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την αντιαγροτική πολιτική της, απαιτώντας εδώ και τώρα να ακυρωθεί η απαράδεκτη απόφαση και το νέο αυτό χαράτσι" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά