Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ξάνθη ήταν ο πρώτος σταθμός της  περιοδείας, που πραγματοποιεί στην Θράκη ο κ. Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διάλογου του κόμματος εν όψει του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί από 23 έως 25 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πάνος Ρήγας, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου αναφέρθηκε τόσο στις συναντήσεις που είχε στην Ξάνθη με τα στελέχη του κόμματος, αλλά και με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, όσο και στα ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εσωτερική  πολιτική επικαιρότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κύριος Ρήγας,  ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία μία πειστική εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου, τονίζοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση. Σε μία κοινωνία που δεν έχει προσδοκίες, συνέχισε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά του με καμπάνιες για την ακρίβεια, το φορολογικό, τη στέγαση κυρίως των νέων και την αγροτική παραγωγή, με δύο αναπτυξιακά συνέδρια σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία.

«Έχασα και έφυγα», το χαρακτηριστικό της αποχώρησης των στελεχών  από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύκλος της εσωστρέφειας έχει κλείσει, υπογράμμισε ο κύριος Ρήγας σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση, που είχε ο νέος πρόεδρος από τα στελέχη που τελικά αποχώρησαν από το κόμμα, δεν είχε καθόλου πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά το μόνο χαρακτηριστικό ήταν «έχασα και έφυγα». Αυτοί που έφυγαν, συνέχισε, δεν έδωσαν χρόνο στον Στέφανο Κασσελάκη και δεν επέτρεψαν να γίνει συζήτηση και η αποχώρηση ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος γιατί άθελα τους ή ηθελημένα διευκολύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μπάχαλο το επιτελικό κράτος  της κυβέρνησης της ΝΔ

Οξεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο κ. Πάνος Ρήγας δηλώνοντας ότι  το επιτελικό κράτος έγινε μπάχαλο, έχει αποτύχει πλήρως όπου υπάρχουν κρίσεις, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει τον τροχονόμο, χωρίς να μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα, ενώ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τις προωθούμενες αλλαγές και η κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ενώ με την λεγόμενη «ευελιξία» του Συντάγματος που επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και την επιστολική ψήφο, παραβιάζονται οι βασικοί πυλώνες του κράτους.

Θα δώσουμε την μάχη των ευρωεκλογών από την ψυχή μας

Το επόμενο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι οι ευρωεκλογές με τον κύριο Ρήγα να εκφράζει την αισιοδοξία του τονίζοντας ότι θα δώσουν και αυτή τη μάχη από την ψυχή τους, ενώ τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών θα προκύψουν ύστερα από την διαδικασία εσωτερικού δημοψηφίσματος, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του κόμματος.

Καταλήγοντας ο κύριος Ρήγας αναφέρθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στην Ξάνθη με τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό, την Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ιρφάν Χατζηγκενέ, κατά την διάρκεια των οποίων εξέφρασε την βούληση του κόμματος να είναι αρωγοί σε ότι τους ζητηθεί και μπορούν να συνδράμουν, με απώτερο στόχο την επίλυση ζητημάτων για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Γιώργος Χατζηθεοδώρου: Επιτυχημένη η 1η προσυνεδριακή συνάντηση της Ξάνθης

Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνοδεύοντας τον κ. Πάνο Ρήγα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρώτη προσυνεδριακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη μέσα σε κλίμα συντροφικότητας και συναίνεσης, τονίζοντας ότι ήταν μία πολύ επιτυχημένη συνάντηση με μεγάλη προσέλευση μελών και κυρίως νέων μελών του κόμματος και αυτό δίνει την ελπίδα για την νέα πορεία προς τα μπροστά.

Επίσης, ο κύριος Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν μαζί με τον κύριο Ρήγα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, την Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη,   όπου έγιναν συζητήσεις και ενημέρωση για τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Η στήριξή μας σε κάθε βήμα προόδου για τον τόπο μας είναι δεδομένη, όπως άλλωστε έπραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την περίοδο 2015-2019, δήλωσε ο κύριος Χατζηθεοδώρου, με στόχο να μην χαθεί άλλη μία αυτοδιοικητική θητεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά