Οι Στρατιωτικοί της Ξάνθης, ζητούν τη χορήγηση νέων, σύγχρονων, ψηφιακών ταυτοτήτων, που θα έχουν ισχύ έναντι πάντων.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι, με απόφαση της Κυβέρνησης, η ταυτοποίηση των εισιτηρίων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα πραγματοποιείται μέσω του gov.gr.wallet, τονίζοντας ότι, η δυνατότητα ή υποχρέωση αυτή , δεν είναι εφικτό να εκπληρωθεί για το σύνολο των στρατιωτικών, καθόσον, ως "παιδιά ενός κατώτερου θεού", διαθέτουν ακόμα, στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, στρατιωτικές ταυτότητες, που όχι μόνο δεν συνδέονται με την εφαρμογή, αλλά δεν έχουν καν την ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επαναφέρει το ζήτημα των ταυτοτήτων, απαιτώντας, πλέον, την χορήγηση νέων, σύγχρονων, ψηφιακών ταυτοτήτων, έχουσες και την ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου.

 

Επιστολή προς το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κύριοι Υπουργοί.

Με έγγραφό μας, εκφράσαμε, με τις σχετικές επιφυλάξεις που μέχρι σήμερα εκπαιδευτήκαμε από τις κυβερνήσεις να διατηρούμε, την εμπιστοσύνη μας μπροστά στις διαβεβαιώσεις ότι οι στρατιωτικοί, ίσοι προς ίσους απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες, θα αποκτήσουν νέες ταυτότητες, ώστε επιτέλους να μπορούν να τις χρησιμοποιούν για όλες τις συναλλαγές τους στη χώρα, αλλά και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν δίδεται η δυνατότητα χορήγησής τους στις/στους στρατιωτικούς, αλλά δεν δημοσιεύτηκε το παραμικρό -έστω- χρονοδιάγραμμα ένταξής τους στις/στους δικαιούχους, εντείνοντας περαιτέρω άλλη μία αδικία έναντι των συμπολιτών τους. Ενέργειες της πολιτείας, που εντάσσονται σε φερόμενες υποχρεώσεις της στην ψηφιακή εποχή, φαίνεται ότι, αντί να διευκολύνουν τις/τους στρατιωτικούς, τους ωθούν έτι περαιτέρω στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό από την κοινωνία.

Παρακολουθούμε, χωρίς να σχολιάσουμε στον πυρήνα του το θέμα, αν και θα μπορούσαμε να λάβουμε θέση ως Έλληνες πολίτες, να εξελίσσεται μπροστά μας ένα ακόμη γεγονός που αποκλείει εντελώς ρατσιστικά τις/τους στρατιωτικούς από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητικούς αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων. Με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την είσοδο των φιλάθλων σε γηπεδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους άθλημα, αποκλείονται οι στρατιωτικοί, ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, αφού τα δελτία στρατιωτικών ταυτοτήτων τους δεν μπορούν να αναρτηθούν στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, προκειμένου να ταυτοποιηθεί το εισιτήριό τους και να εισέλθουν με qr code. Γιατί δεν μπορούν να αναρτηθούν; Μα γιατί δεν αποτελούν επίσημο έγγραφο με ισχύ έναντι πάντων.

Με το παρόν έγγραφό μας απαιτούμε τις άμεσες ενέργειές σας ώστε επιτέλους, αφ΄ ενός να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, για απόκτηση και από τις/τους στρατιωτικούς δελτίων ταυτοτήτων που θα έχουν ισχύ έναντι πάντων, ακόμη και ως ταξιδιωτικών εγγράφων, με ενημέρωσή μας του σχετικού χρονοδιαγράμματος, αλλά και αφ΄ ετέρου να μπορούν τα ήδη υπάρχοντα δελτία στρατιωτικών ταυτοτήτων να αναρτώνται στην εφαρμογή Gov.gr Wallet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά