3ο ΓΕΛ Ξάνθης: Αναβάθμιση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων μέσω μαθημάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) τριών  εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης στο σχολείο  IES Anna Maria Matute στην Guadalajara στην Ισπανία.

 Κατά τη διάρκεια της κινητικότητάς παρακολούθησαν μαθήματα Βιολογίας, Τέχνης και Ιστορίας, Σύγχρονης Ιστορίας, Γεωγραφίας και Αγγλικών με καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας,  καθώς και τη χρήση εργαλείων τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στο Ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Συζήτησαν για τα προγράμματα Erasmus+ και για μελλοντική  συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων.

Η ζεστή υποδοχή και φιλοξενία από τους οικοδεσπότες, η επαφή με καινοτόμες πρακτικές και η γνωριμία με την κουλτούρα και το σχολικό κλίμα Ισπανικού σχολείου επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την αξία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την επιμόρφωση, την επαγγελματική ανανέωση και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Στόχος της Ε.Ε. είναι να συντελέσει στη δημιουργία μίας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκπαιδευτικής οικογένειας και να θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των σχολείων που υλοποιούν μαθητικές ανταλλαγές, ενδιαφέρονται για καλές πρακτικές που μπορούν να μάθουν και να εφαρμόσουν και καλλιεργούν δεσμούς φιλίας μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών τους, οδεύοντας ταυτόχρονα στην πρόοδο και την ειρηνική συμβίωση

Ευχαριστούμε πολύ το ΙΚΥ, τη ΔΔΕ Ξάνθης, το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ιδιαίτερα τη διευθύντρια κ. Νότα Γλυκερία και τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Μακρή Δήμητρα, τη διευθύντρια του σχολείου κ. Maria Cruz Garcia Ledo, τον συντονιστή της κινητικότητας και εκπαιδευτικό κ. Ivan Burgos και όλους/ες  τους/τις εκπαιδευτικούς του Ισπανικού σχολείου που μας βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η κινητικότητα.

Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση είναι οι, Βραδέλη Αναστασία ΠΕ06, Αγιαννίτου Δημητρούλα ΠΕ01 και Παγκοζίδου Γεσθημανή ΠΕ04.04.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά