Λ. Αυγενάκης: Η παράταξή μας υπηρέτησε διαχρονικά τον αγροτικό κόσμο - Δεν είναι "μπρα ντε φερ" μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών- Σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στην Κομοτηνή

«Το υπουργείο είναι ανοικτό. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι περιστασιακά κοντά στους αγρότες, είμαστε συνειδητά δίπλα και ένα με τους αγρότες. Αυτό που γίνεται αυτή την περίοδο με τους αγρότες δεν είναι ένα  μπρα-ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών.
Είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης, πασχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να λύσουμε προβλήματα είτε εθνικά είτε ευρωπαϊκά, με μπροστάρη τον πρωθυπουργό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον και με πρωτοβουλίες που έχουν γίνει και δεν αμφισβητούνται.
Η κυβέρνηση αποδεδειγμένα σέβεται, εκτιμά και στηρίζει το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του μελισσοκόμου. 
Οι αγρότες έχουν αγωνία, ανασφάλεια για το κόστος παραγωγής για το αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα,  όλα αυτά απαντώνται κατά αρχάς από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και θα συζητήσουμε και στην συνάντηση της Τρίτης»,
δήλωσε, από την Κομοτηνή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την ευρεία σύσκεψη  που είχε με την συντονιστική επιτροπή αγροτικών  και κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και εκπροσώπους των μελισσοκόμων που πραγματοποιήθηκε  μετά από αίτημα των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας.
 
Ο υπουργός δήλωσε ότι είχε μία άκρως θεσμική, απολύτως ουσιαστική και πολύ χρήσιμη συζήτηση και χάρηκε την οργανωμένη συζήτηση που έγινε με ευθύνη του Περιφερειάρχη  και όπως τόνισε έχει έδωσε ραντεβού με ομάδες εργασίας, για κυρίαρχα θέματα που αφορούν την περιοχή, ενώ όπως διευκρίνισε δεν συζήτησαν λόγω της πίεσης του χρόνου θέματα για το νερό, που είναι κυρίαρχο όλων, όπως και για τις υποδομές της Περιφέρειας. 
 
Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί και αυτά που πρέπει να γίνουν, στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, που απαραιτήτως πρέπει να γίνει,  ενώ συζητήθηκε και μία σειρά προβλημάτων που  αφορούν  τοπικά και όχι μόνο.
 
 Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η 15μελής αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, δεν σημαίνει ότι εκπροσωπεί όλο τον αγροτικό κόσμο σημειώνοντας ότι εκπρόσωποι είναι κατά βάση οι θεσμικοί, με τους οποίους συνεργάζονται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι μόνο επιδοτήσεων, αλλά πραγματικής ανάπτυξης και έτσι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες, τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών και των μπλόκων σημειώνοντας ότι είμαστε εδώ για να συζητήσουμε, γιατί μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι οι προθέσεις.
 
Ερωτηθείς ο κύριος Αυγενάκης για τα σχέδια βελτίωσης δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί και  θα εξεταστεί το θέμα σε επόμενο χρόνο, ενώ για τις περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές δήλωσε ότι είναι αυτονόητο ότι θα στηριχθούν.  
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ- σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη
Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου: 
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά