Καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ για το κλείσιμο του φοιτητικού εστιατορίου των εστιών Ξάνθης

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε πως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η λέσχη των εστιών αλλάζει διαχείριση και αναλαμβάνει η ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΑΕ. Μια ημέρα πριν, στις 19 Φεβρουαρίου, μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι της λέσχης πως για άγνωστο χρονικό διάστημα το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό. Δηλαδή, ότι εκατοντάδες φοιτητές και μάλιστα εστιακοί θα μείνουν χωρίς φαγητό.

Έχει τεράστιες ευθύνες και η διοίκηση του  ΔΠΘ η οποία έχει αναθέσει και φοιτητικές λέσχες σε εργολάβους, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδη πατώντας στις πλάτες των φοιτητών με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μεγάλες ευθύνες έχει, επίσης, γιατί δεν έχει δώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα και κυρίως γιατί εν γνώση αφήνει τους εκατοντάδες εστιακούς χωρίς φαγητό.

Μάλλον η πρυτανεία δεν προλάβαινε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών γιατί έχει να ασχοληθεί με την αναβάθμιση του πανεπιστημίου.  Για μια αναβάθμιση που αφήνει τους εστιακούς φοιτητές χωρίς σίτιση, χωρίς φύλαξη, με τα αγριογούρουνα να κυκλοφορούν περισσότερο από τους φοιτητές στις εστίες εδώ και δυο μήνες. Μια αναβάθμιση που συγχωνεύει διαφορετικά μεταξύ τους τμήματα και που στέλνει τα ΜΑΤ να συλλάβουν φοιτητές που διεκδικούν πτυχία με αξία.

Καλά θα κάνει η διοίκιση του πανεπιστημίου να ακούσει καλά τι λέμε οι φοιτητές όταν ζητάμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, φοιτητικές παροχές όπως δημόσια, δωρεάν και ποιοτική σίτιση, στέγαση και μεταφορές. Να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει πως κανένας εστιακός φοιτητής δεν θα μείνει χωρίς φαγητό ούτε την Τρίτη ούτε καμία μέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά