Τα παιδιά στη Σταυρούπολη. Δήμητρα Πυργελή και Ανανίας σκόρπισαν χαμόγελα και εισέπραξαν χειροκροτήματα.

Το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Σταυρούπολη συνεχίσθηκε τη δεύτερη ημέρα με τη διοργάνωση από τον "Ορφέα" ημέρας αφιερωμένη στα παιδιά.

Η "παραμυθατζού" Δήμητρα Πυργελή" αφηγήθηκε παραμύθια στα παιδιά στην πλατεία της Σταυρούπολης, "κάνοντας" βόλτες με το ποδήλατο της ιστορίας και δημιούργησε μαζί με τα παιδιά υδρόγειο σφαίρα, οδηγώντας τους μικρούς στη ζωγραφική δημιουργία.

Αμέσως μετά ο Ανανίας, αναφερόμενος αρκετές φορές στο  Λυκοδρόμιο, στον τόπο καταγωγής του,  μύησε τους μικρούς σε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, χειροκροτήθηκε θερμά και διηγήθηκε πολλά μυστικά από τον τρόπο που το μυαλό μπορεί να ξεγελάσει τα μάτια...

Η όλη ατμόσφαιρα στη Σταυρούπολη, μας έφερε όλους πολύ κοντά στα παιδικά μας χρόνια, τότε που οι αλάνες και οι μικρές πλατείες της γειτονιάς, έδιναν τα δικά τους μηνύματα και την ιδιαίτερη ανθρώπινη  ζεστασιά στο παιχνίδι.

Σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου, κανείς να μην χάσει τη γιορτή Χωριάτικης Πίτας στην πλατεία της Σταυρούπολης στις 20:30, δοκιμάζοντας χειροποίητες πίτες της παράδοσης όπως οι συνταγές μεταφέρονται από τη γιαγιά στην εγγονή....

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά