Ορκίστηκαν 60 μεταπτυχιακοί του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, του Προγράμματος «Σπουδές στην Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις»

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:30 μμ., πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η ορκωμοσία 60 αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών:

Σπουδές στην Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις, του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας.

Το Πρόγραμμα κλείνει έναν κύκλο και ανοίγει έναν καινούργιο, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Ξάνθης του Δ.Π.Θ.

 Από το Μεταπτυχιακό αποφοίτησαν μέχρι σήμερα εκατοντάδες Φοιτητές, ανάμεσά τους πολλοί  συντοπίτες μας Ξανθιὠτες που στην πλειονότητά τους είναι Εκπαιδευτικοί.

Μεγάλη ήταν η συμβολή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και στην έρευνα της τοπικής Ιστορίας της Θράκης στους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ανθρωπολογικής, λαογραφικής έρευνας, καθώς και στους τομείς  της τέχνης, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας.

Τους καρπούς αυτής της προσφοράς του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. Παντελεήμων, που προσφώνησε θερμά τους ορκισθέντες.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος, ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Τσιγάρας, μίλησε για  το έργο που συντελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας έμφαση και στην ανανέωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, ενώ συνεχάρη θερμά τους αποφοίτους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την έρευνα στο πεδίο τους και να την μεταδώσουν στους δικούς τους μαθητές.

Στην τελετή συμμετείχαν εκτός των αποφοίτων και πλήθος συγγενών τους που γέμισαν τα έδρανα του προσφάτως ανακαινισμένου Αμφιθεάτρου στην Παλιά Νομική Κομοτηνής, του Δ.Π.Θ., ενώ τα πτυχία απέδωσαν Καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος, που τιμητικά έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Η καλή σταδιοδρομία των  αποφοίτων είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη θεωρούμε και τη συμμετοχή πτυχιούχων  από την Θράκη στο νέο Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά