To 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στη Μπολόνια της Ιταλίας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) των εκπαιδευτικών  Γκλαβίδου Τελιώ ΠΕ04.01 και Ψωμαδοπούλου Βικτωρία ΠΕ07 του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, στη Μπολόνια της Ιταλίας για επιμόρφωση (training course) με θέμα “Promoting Creativity, Critical Thinking and Problem- Solving in the Classroom” από 04 Φεβρουαρίου 2024 έως και 10 Φεβρουαρίου 2024.

 Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες  που παρείχαν στους συμμετέχοντες διαφορετικές στρατηγικές, εργαλεία και ιδέες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους και στην σχολική πραγματικότητα. Ο σκοπός της επιμόρφωσης ήταν  να δημιουργήσουν κίνητρα και να εμπνεύσουν τη δημιουργικότητα των μαθητών μέσα από καινοτόμες και διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας που βασίζονται στη βιωματική μάθηση.

Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στον οργανισμό υποδοχής (ELA/ErasmuslearningAcademy), την εκπαιδεύτρια και τους εθελοντές για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση. Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:

 Γκλαβίδου Τελιώ, ΠΕ 0401

 Ψωμαδοπούλου Βικτωρία, ΠΕ 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά