57 φορές ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες στην Ξάνθη, μία για κάθε ψυχή του χάθηκε στα Τέμπη-Τρισάγιο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης

Τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών, που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, τελέσθηκε σήμερα  το πρωί στον  Καθεδρικό Ναό τής του Θεού Σοφίας Ξάνθης προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος  με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ενώ οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα 57 φορές, μία για κάθε ψυχή, που χάθηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στην μνήμη τους.  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης σε ομιλία του μέσα στον ναό κατά την επιμνημόσυνη δέηση τόνισε ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αποφράδα ημέρα, που 57 συμπολίτες μας, οι περισσότεροι νέα παιδιά, έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, σκορπίζοντας πένθος και θλίψη σε όλους και ιδιαίτερα στους συγγενείς των θυμάτων. Παιδιά, που είχαν πάει στο σπίτι τους για να γιορτάσουν την Αποκριά και επέστρεφαν στις σχολές τους, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και θύμισε τη φράση που κυριάρχησε εκείνες τις ημέρες «πάρε με, όταν φτάσεις», που είναι τα λόγια της κάθε μάνας στο παιδί της, αλλά, πρόσθεσε, έφυγαν για τον ουρανό, αντί να φθάσουν στον προορισμό τους, παιδιά με δίψα και όνειρα για τη ζωή, έφυγαν νωρίς για την αιωνιότητα.

Ευχόμαστε ανάπαυση των ψυχών και ιδιαίτερα στους γονείς τους είθε ο Θεός να δώσει υπομονή, παρηγοριά και ελπίδα, γονείς, που όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, ζητούν την δικαίωση και την απόδοση των ευθυνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ :Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά