Βίντεο από τη Χορωδιακή βραδιά την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, εξελίχθηκε η  Χορωδιακή Βραδιά των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 με τις Χορωδίες να δίνουν στο κοινό, τον καλύτερό τους εαυτό.

Η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης,  η μικτή χορωδία ΚΑΠΗ του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης και η μικτή ενόργανη χορωδία «Τραντέλλενες», παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, που προετοίμασαν με μεγάλη επιμέλεια.

Οι χορωδίες εργάζονται με τακτικά μαθήματα και πρόβες σε όλη τη διάρκεια του έτους με τους χορωδούς να δημιουργούν μια πολύ καλή και δεμένη παρέα, ανταλλάσσοντας απόψεις που άπτονται σε θέματα ρεπερτορίου, με την καθοδήγηση των μαέστρων τους.

Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης  

Δημιουργήθηκε από τον δάσκαλο Πολύτιμο Θεοδωρίδη τo Νοέμβριο 2022, με σκοπό την καλλιέργεια κυρίως του λαϊκού, έντεχνου και παραδοσιακού τραγουδιού. Χάρη στο μεράκι του δασκάλου και την προσπάθεια των χορωδών, έχει γίνει ήδη γνωστή στο κοινό της πόλης μας. Η πορεία της χορωδίας διαγράφεται δημιουργική και στο μέλλον.

Μικτή χορωδία ΚΑΠΗ του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης

Δημιουργήθηκε το 2001 από τότε ως σήμερα πλαισιώνει τις τοπικές  κι όχι μόνο εκδηλώσεις του Δήμου Αβδήρων με μεγάλη επιτυχία. Αποτελείται από 30 χορωδούς, όσο για το ρεπερτόριο της είναι έντεχνο και λαϊκό τραγούδι. Συμμετέχουν οι μουσικοί, Γιωργος Μπουναρτζής στο μπουζούκι και Ραφαήλ Μπουναρτζής στο πιάνο. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Γιώτα Καβαρατζή.

Μικτή ενόργανη χορωδία «Τραντέλλενες»

Είναι από την Ξάνθη. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 τη διεύθυνση της οποίας έχει αναλάβει ο μαέστρος Στέλιος Κολοβός, ως συνέχεια των πολλών τμημάτων του ομώνυμου συλλόγου (Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης). Τη χορωδία στελεχώνουν άνδρες, γυναίκες και μουσικοί που η οικογενειακή τους καταγωγή πηγάζει απ’ όλες τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών (χορευτικά, επιτραπέζια κ.α) Έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά της σε αρκετά μέρη τόσο τοπικά όσο και σε όμορους νομούς. Τελευταία της εμφάνιση ήταν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Φωτειάδης

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης