Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024// Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2024

Λίγες ώρες πριν από την βραδινή παρέλαση στην Ξάνθη και 24 ώρες πριν από τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου, στην τελική ευθεία και η σημερινή ημέρα έχει να δώσει σε κατοίκους και επισκέπτες μοναδικές στιγμές με εκδηλώσεις και δράσεις που μόνο οι Σύλλογοι της Ξάνθης ξέρουν να ετοιμάζουν και να προσφέρουν σε όλους.

Ακολουθείστε τους κτύπους της καρδιάς σας και συντονιστείτε .....

Σάββατο 16 Μαρτίου

 

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 12:30

Συναυλία Solmeister και Marseaux συναντιούνται και πάλι επί σκηνής!

Με το “Cool Kids Never Die” του 2016 να έχει σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά εφήβων, “Το Χάρτινο Βασίλειο” του 2019, ως μία πολυδιάστατη ροκ όπερα, να τον βρίσκει σε μία βαθιά σκεπτόμενη διαδικασία, διαφοροποίησης και πειραματισμού, το “Τα Λέμε Στην Κόλαση” να κάνει μια βουτιά και πάλι στις emo ρίζες του, και το πιο πρόσφατο "SOLMEISTER 1S D3AD" να εξιστορεί πικρές, λυτρωτικές ιστορίες, σμιλεμένες μέσα από ερωτικές απογοητεύσεις και rock-bottom βραδιές, ο Solmeister μοιάζει να βρίσκεται σε παροξυσμό έμπνευσης και δημιουργίας.

Πέραν των δικών του μουσικών εξορμήσεων, ο Solmeister συνυπογράφει στιχουργικά, μουσικά και σε επίπεδο παραγωγής τα τραγούδια του WNCfam, και της pop star Marseaux, με την οποία μοιράζεται εδώ και χρόνια τη σκηνή!

Στην πολυτάραχη εκκίνηση της solo πορείας της, η Marseaux έχει δει μόνο σπουδαία milestones. Από τις συμπράξεις με Έλενα Παπαρίζου, Stavento και Snik, και την παρουσία της στο Billboard της Times Square, μέχρι το πλατινένιο "Βότκα Βύσσινο", την βράβευση στα Mad VMA και τις πολυάριθμες sold out συναυλίες της, η "chica" της καρδιάς μας, δεν σταματά να γεννά επιτυχίες και να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη για τις μελλοντικές καλλιτεχνικές της αναζητήσεις. Το νέο album της, "WITCH" κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2023 και την εκτόξευσε και πάλι στην κορυφή του pop μουσικού στερεώματος!

Οι δυο τους, ενώνουν δυνάμεις on stage, παρουσιάζοντας ζωντανά υλικό από τις πιο πρόσφατες δισκογραφικές τους δουλειές, μαζί με κομμάτια σταθμούς από όλη τους την πορεία! Μην το χάσεις!

Opening act dj Joe Vida

Opening act

Το Adíthεsis Dance studio παρουσιάζει ένα hip hop, high heels, Acro και contemporary χορευτικό σόου.

 

Βραδινή καρναβαλική παρέλαση, ώρα 19:30

Λίγες ώρες πριν την κορύφωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παίρνοντας μέρος στην βραδινή παρέλαση. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί με αφετηρία τη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας. Στην κορυφή της, ένα μοναδικό θέαμα από ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ. Σφυρίχτρες, γέλια και χαρούμενες φωνές θα χαρίσουν απλόχερα την αισιοδοξία και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Με τους ήχους, τους φωτισμούς, την γρήγορη ροή, τα χρώματα, το κέφι, τα πυροτεχνήματα να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του καρναβαλιού. Τα πληρώματα καταλήγουν στην πλατεία Δημοκρατίας όπου υπό τους ήχους των d.js Vita Pi – Alienist (Route41) και Δημήτρη Σταυρίδη (Dinosaur), ξεκινά ένα ξέφρενο χρωματιστό ποτάμι. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πάρτι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα μαγαζιά και κλαμπ της πόλης.

Η αφετηρία της παρέλασης είναι στην διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας.

 

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:00-14:00 και 17:00- 23:00

Μπαζάρ με χειροποίητα προϊόντα, παιδικό μακιγιάζ και χειροποίητα εδέσματα

Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός – Ζωοφιλικός Σύλλογος «Αδέσποτοι φίλοι» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιμμερίων «Ο Αμφέραος»

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης. Αγ. Γεωργίου - Βενιζέλου γωνία, ώρα 11:00 έως 14:00

Εκθετήριο Ελληνικής Ενδυμασίας

*Η έκθεση θα λειτουργήσει και την Κυριακή 17 Μαρτίου τις ίδιες ώρες

 

Αίθουσα εκδηλώσεων «Διογένης», ώρα 21:00

Αποκριάτικος χορός «Διόνυσου»

Ο πολιτιστικός καρναβαλικός σύλλογος «Διόνυσος» καλεί όλους τους καρναβαλιστές και πιστούς εδώ και δεκαετίες φίλους του στον καθιερωμένο χορό του. Θα γίνει η παρουσίαση του υπερθεάματος «Η λίμνη των κύκνων αλλιώς», σε μια εκδήλωση που κάθε χρόνο χτυπά η καρδιά του Καρναβαλιού.

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 21:30

Αποκριάτικος Χορός του tangoAires - Colour milonga

Η ομάδα Tango της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης αποτελεί σημείο αναφοράς για το Tango στην πόλη και απευθύνεται σε όσους ήδη το έχουν αγαπήσει αλλά και σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιάννης Δάφνης, τηλ. 6948878929

 

Misirlou Live Stage, Ορφέως 14 (παλιά πόλη), ώρα 22:00

ΠΑΣ Αντίκας και ΜΠΑΣ Νέα Γενιά

Party 80s -90s- 00s

Alex Koun, Oulit, Kay Gee

Τιμές εισιτηρίων: 8€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Φωτειάδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης