"Έντιμοι Απατεώνες" Μαθητές και Φοιτητές προερχόμενοι από σχολεία της Ξάνθης ανεβάζουν μία σύγχρονη θεατρική παράσταση.

Με πρωτοβουλία ενός μαθητή του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης συγκροτήθηκε μια θεατρική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές όλων των λυκείων της πόλης μας, η οποία μέσα από τη παράσταση «'Έντιμοι Απατεώνες» θέλει να προσφέρει θέαμα, καλαισθησία, χιούμορ, συγκίνηση και άφθονο γέλιο.

Μαθητές, απόφοιτοι, φοιτητές πλέον του 1ου Λυκείου, του 2ου Λυκείου και του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης έγραψαν το σενάριο, έραψαν τα κουστούμια, σκηνοθέτησαν και παρουσιάζουν μια απίστευτα όμορφη κωμικοτραγική παράσταση στο Δημοτικό ανοιχτό Αμφιθέατρο το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε το Video που ετοίμασαν τα παιδιά για να επικοινωνήσουν την παράστασή τους

Η ιστορία βρίσκει τέσσερις φίλους που βρίσκονται σε κατάσταση σχεδόν απόλυτης φτώχειας να καταλήγουν στους δρόμους, λόγω της οικονομικής αλλά και ηθικής κρίσης. Το ενδιαφέρον με την παρέα αυτή είναι πως οι ιδεολογίες των ατόμων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αντιθετικές μεταξύ τους.

Ο ακραίος συντηρητισμός ενός δημοσίου υπαλλήλου συμβιώνει με τον ακτιβισμό ενός ανέργου και την απατεωνιά ενός μικροπωλητή. Ενώ ο ηθικός της παρέας βιώνει την εκμετάλλευση!

Μέσα από έναν βομβαρδισμό ανατροπών, η μοίρα οδηγεί στην μεταστροφή των ρόλων τους, οι οποίοι εξ ανάγκης οδηγούνται στην απατεωνιά. Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμικοτραγωδία με ποικίλες αποχρώσεις σκεπτικισμού για τα σύγχρονα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Αλήθεια εσάς, πόσο σας άλλαξε η κρίση;

Ακούστε το μήνυμα που ετοίμασαν στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης.

 

Entimoi-apateones-27082013 by Radio899 on Mixcloud

 
Πολιτιστικά
Τοπικά