Η Ξάνθη τιμά τον πολιούχο και προστάτη Άγιο της

Η Εκκλησία μας τιμά στις 29 Αυγούστου την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμουκαι η πόλη της Ξάνθης πανηγυρίζει την μνήμη του μάρτυρος της αληθείας, του πολιούχου και προστάτη της, που αναδείχθηκε μέγας ενώπιον του Κυρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου, στον οποίο θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , στις 20:00 Εκκίνηση της λιτάνευσης της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και στις 21:00αρτοκλασία και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εορτής στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου από τις 07:00 θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες:  Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

 Εντωμεταξύ για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, την Τετάρτη (28-8-2013), κατά τη διάρκεια της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου της Ξάνθης «Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου», η Τροχαία Ξάνθης ενημερώνει ότι θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

  • Από 18:00 έως 22:00 ώρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην πλατεία Μητροπόλεως, στις οδούς Ορφέως, Πινδάρου, Αισχύλου (τμήμα μεταξύ Πινδάρου και Βασιλίσσης Σοφίας), Βασιλίσσης Σοφίας (από ύψος γέφυρας Κοσύνθου έως πλατεία Γεωργίου Λαδά), Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην πλατεία Δημοκρατίας, στις οδούς 28ης Οκτωβρίου (από πλατεία Δημοκρατίας έως διασταύρωση με οδό Μεγάλου Ρεύματος), Ηρώων (από διασταύρωση με Μεγάλου Ρεύματος έως όπισθεν Δημοτικής Αγοράς), όπισθεν της Δημοτικής Αγοράς και έμπροσθεν του Δημοτικού Αμφιθεάτρου (έως Διοικητηρίου).
  • Από 17:00 έως 22:00 ώρα, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στα ίδια ως άνω σημεία της πόλης.

Σημειώνεται, ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων μίλησε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης για το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων καθώς και για την απρόσκοπτη πορεία των εργασιών της ανοιχτής μονάδας ηλικιωμένων που ξεκίνησε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

Mitropolitis-27082013 by Radio899 on Mixcloud

 
Θρησκευτικά
Τοπικά