Στον απόηχο της Καθαρής Δευτέρας 2024, στη Σταυρούπολη

Συνεχίζουμε να θυμόμαστε, μια εβδομάδα μετά, τις εκδηλώσεις σε Σταυρούπολη και Κομνηνά, που γέμισαν χρώμα και θετική ενέργεια από τους ανθρώπους της ορεινής μας περιοχής που ξέρουν από φιλοξενία, που γνωρίζουν από φύση, που καταλαβαίνουν  την αισθητική του τόπου που είναι συνδεδεμένη με ήθη, έθιμα, συνήθειες και παραδόσεις.

Ο όγκος από το υλικό των ημερών, άπειρος…. Και εδώ κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να εξαντλήσουμε αυτό το ανεξάντλητο κεφάλαιο των μοναδικών στιγμών, που όλοι ζήσαμε στα μοναδικά Νεστοχώρια.

Η  Σταυρούπολη, μας επιφύλαξε  για την Καθαρή Δευτέρα πολλές εκπλήξεις…

Στους οικισμούς της κοιλάδας του Νέστου, ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με πολιτιστικό σύλλογο  «Ορφέας»,  διοργάνωσε  εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και πέταμα χαρταετού, μέχρι τους   παραδοσιακούς ήχους που συνοδεύτηκαν  με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί, μακρύς ο δρόμος.

Το έθιμο των «Αράπηδων» από τον Σύλλογο της Δράμας που πάντα βοηθά, και το έθιμο της «Καμήλας» από τον «Ορφέα» που δίνει τον δικό του τόνο, ήταν μόνο οι αφορμή για χαρά, χαμόγελα, καλαμπούρια, που ζέσταναν τις παρέες και μεγάλωσαν με τη συμμετοχή όλων των επισκεπτών στην περιοχή που ήταν ιδιαίτερα ενεργοί.

Χρόνια Πολλά

Και

Του Χρόνου Γεροί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Φωτογραφίες - Βίντεο : Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη
Δήμος Ξάνθης