




Τη σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας Πολυσίτου, έργο το οποίο συμπεριλαμβάνει και την ανακατασκευή του οδικού τμήματος Σημάντρων – Κουτσού, υπέγραψαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ.Καραλίδης και ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο, παρουσία των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας της αντιπεριφέρειας που επιβλέπουν το έργο.
Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 5,8 εκ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή της νέας γέφυρας –σ.σ. θα παραμείνει και η παλιά- μήκους 90 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων με 4 μέτρα πεζόδρομους , την κατασκευή τμήματος οδού 6 χλμ από τον Πολύσιτο έως το Κουτσό και τη διαμόρφωση του υπόλοιπου τμήματος της επαρχιακής οδού.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014.
Το έργο , είπε ο κ. Καραλίδης, εξαγγέλθηκε το 1998, το 2002 και το 2006 αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε . Η νυν περιφερειακή αρχή προχώρησε σε συμβατοποίηση και εκτέλεση του.
Ακούστε το Φώτη Καραλίδη.