Η Μητρόπολη Ξάνθης γνωστοποιεί τις ενέργειες του Μητροπολίτη για την μουσική εκδήλωση των "SAKIS, TOLIS +613", στην Ξάνθη

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, σχετικά με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με το συγκρότημα "SAKIS, TOLIS +613", κάνει γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Ξάνθης ζήτησε από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης να ματαιώσουν την εκδήλωση και εκφράζει τη λύπη της που τελικά δεν συνέβη αυτό, ενώ παράλληλα καταδικάζει την ενέργεια, σημειώνοντας οτι, οι ιδιοκτήτες υιοθετώντας τις περί Χριστού απόψεις του συγκροτήματος, αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία.
 
Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου
 
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη  μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που έλαβε χώρα στην επιχείρηση  «ΜΙΣΙΡΛΟΥ». 
 
Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε την ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επι τό επισημότερον. Ἡ ἐκδήλωση δυστυχῶς πραγματοποιήθηκε.
 
Ἡ Ἱερά Μητρόπολη ἐκφράζει τήν λύπη της  καί καταδικάζει τήν ἐνέργεια.
 
Οἱ ἐν λόγω κύριοι υἱοθετοῦντες τίς περί Χριστοῦ ἀπόψεις τοῦ συγκροτήματος ἀποστασιοποιούνται ἀπό τήν Ἐκκλησία.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά