« Καταρρέει η ανοχή κατοίκων και επισκεπτών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λόγω των απαράδεκτων υποδομών και της έλλειψης προσωπικού στο Τελωνείο των Κήπων», είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το Τελωνείο των Κήπων, υποστηρίζοντας οτι, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάληψης και οι επισκέπτες αναγκάζονται σε ατέλειωτες ώρες αναμονής καθώς το πρωσοπικό που εργάζεται εκεί δεν είναι αριθμητικά επαρκές.

Η πλήρης ερώτηση:

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη

Θέμα: « Καταρρέει η ανοχή κατοίκων και επισκεπτών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λόγω των απαράδεκτων υποδομών και της έλλειψης προσωπικού στο Τελωνείο των Κήπων»

Η «πρώτη πύλη προς την Ευρώπη» όπως αποκαλούν συχνά το Τελωνείο των Κήπων παρουσιάζει σήμερα εικόνα εγκατάλειψης. Η πολυπόθητη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Διεθνή μέσα, επιχειρηματίες, επαγγελματίες τουρισμού, επισκέπτες και κάτοικοι ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους για το ανεπαρκές επίπεδο υποδομών, τις ατελείωτες ώρες αναμονής και το ελάχιστο προσωπικό.

Κατά τη διμερή συμφωνία, το προσωπικό των συνοριακών και τελωνειακών αρχών οφείλει να είναι ισάριθμο. Το ερώτημα είναι γιατί δεν αυξάνεται αυτός ο αριθμός από τη στιγμή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στους Κήπους. 

Η περιοχή χρειάζεται ένα σύγχρονο τελωνείο που να πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν την απρόσκοπτη εισροή τουριστών και επαγγελματιών από και προς τη χώρα μας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν χιλιάδες ταξιδιώτες οι οποίοι συσσωρεύονται στο τελωνείο των Κήπων προκειμένου να περάσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο;

Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις με τη δημιουργία νέων υποδομών, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες;

Σκοπεύετε να  ενισχύσετε με επιπλέον προσωπικό το τελωνείο, για την αποσυμφόρηση της κατάστασης;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά