Βίντεο από την εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο κλειστό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, δίνοντας ένα δείγμα από τη συγκροτημένη δουλειά που γίνεται από τους διακεκριμένους δασκάλους μουσικής,  του Ωδείου της Ξάνθης

Δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες της κιθάρας, με δάσκαλο τον κ. Παύλο Χασιρτζόγλου παρουσίασαν  τη δουλειά τους σε μια μοναδική συναυλία που περιλάμβανε  από το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» του Μάνου Χατζιδάκι, μέχρι και τους «Πειρατές της Καραϊβικής» του Klaus Badelt.

-Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες της κιθάρας, με δασκάλα την κα. Merlina Panci, ερμήνευσαν  από την Canzonetta του Mozart, μέχρι το Maria Luiza του Julio Sagreras.

-H μαθητική συναυλία επίσης διανθίστηκε  από τρείς μαθητές και μαθήτριες  της τάξης Φλάουτου του κ. Κωνσταντίνου Ιωαννίδη και με έντεκα μαθητές και μαθήτριες του Βιολιού με δάσκαλο τον κ. Φώτη Κοντό, που ερμήνευσαν κλασσικά Bach, Haendel, Schumann και άλλους, ενώ στο πιάνο θα συνόδευσαν  η Μαρία Ζαφειρίου, η Στέλλα Δαλακούρα και ο Χρήστος Δαλακούρας.

Το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1973, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ήταν το πρώτο Δημοτικό Ωδείο στην Ανατολική Μακεδονία  και Θράκη.

Είναι  ένα εκπαιδευτήριο απολύτως εξειδικευμένο στη διδασκαλία της μουσικής τέχνης και επιστήμης, ελεγχόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά στα προσόντα του προσωπικού, τη διδασκόμενη ύλη, τα επίπεδα σπουδών και τους τίτλους που λαμβάνουν οι απόφοιτοι.

Το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες νέους, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική ειδικότητα που σπούδασε σ’ αυτό με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τα τελευταία έτη ο μέσος όρος των τακτικών σπουδαστών ανέρχεται στους 250 ετησίως, με 14 καθηγητές.

Επίσης, στα πλαίσια διάδοσης της μουσικής, διατίθεται καθηγήτρια μουσικής προπαιδείας στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, με τον αριθμό των μικρών μαθητών να ανέρχεται περίπου στους 160 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης