Υιοθέτησε και Λειτουργεί τον Ι.Ν.Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ξάνθης.

  Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού - παράρτημα Ξάνθης προσκαλεί  όσους και όσες επιθυμούν από την τοπική κοινωνία, τα μέλη  της  όπως και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και αστυνομικούς, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας, που  θα τελεστεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, στον  Πανηγυρίζοντα  Ιερό  Ναό  Ιωακείμ & Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ( Λουτρά), χοροστατούντος του   Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμωνα.

     Ώρες λειτουργίας: 0800- 10: 30

      Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα υπάρχει δυνατότητα για γεύμα, κατόπιν δηλώσεων, σε γειτονική  παραδοσιακή ταβέρνα.

    Η Ένωση έχει μισθώσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά τοι κοινού, το οποίο θα αναχωρήσει στις 8:00 το πρωί μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την ΕΑΑΣ Ξάνθης μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου   στα τηλ/ FAX: 25410 25425 και στα κινητά: 6937100910 και 6978397793.

       Η ΕΑΑΣ παρακαλεί τους συμπολίτες να ανταποκριθούν μαζί με τις οικογένειές τους  και τους φίλους τους για να ακουστούν πάλι τα τροπάρια και οι ψαλμωδίες  και ταυτόχρονα να ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες,  στον  Ι.Ν. των Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννης, που πρόσφατα συντήρησε και υιοθέτησε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-παράρτημα Ξάνθης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ένωσης να συντηρηθούν και το κυριότερο να ξαναζωντανέψουν, οι διάσπαρτοι σε οικισμούς της ορεινής Ξάνθης Ιεροί Ναοί .

Ήδη αρκετοί έχουν υιοθετηθεί από συλλόγους, φορείς και ιδιώτες και μόνον τρεις αναμένουν ανάλογους ευαισθητοποιημένους συλλόγους ή συμπολίτες.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της Ένωσης που με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας αλλά και εκπροσώπων αρχών της περιοχής και φυσικά των μελών της, επιτελεί από το 2011.

Συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδησης, τροφίμων αλλά και παιχνιδιών για παιδιά, με τη φροντίδα μελών της Ένωσης, διανέμονται σε οικογένειες του Νομού που χρήζουν ανάγκης στήριξης.

Επίσης μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες απευθύνονται στα μέλη της ΕΑΑΣ και στις οικογένειες τους ξεκίνησαν και συνεχίζονται.

Εκείνο όμως στο οποίο εστιάζει η ΕΑΑΣ είναι συνεργασία με την τοπική κοινωνία και η προσφορά της προς αυτήν.

Ακούστε τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγο ε.α. Γεώργιο Γεωργιάδη

Georgiadis Georgios 04 09 2013 by Radio899 on Mixcloud

Georgiadis Georgios 04 09 2013 B Meros by Radio899 on Mixcloud

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά