«Αγόρασαν» αλλοδαπή για να τελέσουν εικονικό γάμο και συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου

Συνελήφθησαν την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπορία ανθρώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου, κατά περίπτωση.

 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

 

Το πρωί της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης για τον εντοπισμό αλλοδαπής γυναίκας, η οποία σύμφωνα με ενημέρωση από το «112» κρατούνταν από τον εργοδότη της παρά την θέληση της, λόγω αφαίρεσης των ταξιδιωτικών της εγγράφων.

 

Η παθούσα εντοπίστηκε στην οικία των συλληφθέντων, όπου προέκυψε ότι είχε μεταφερθεί από τον αλλοδαπό δράστη, την 27-3-2024 μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου.  

 

Σύμφωνα με την έρευνα, η γυναίκα παραδόθηκε στους δύο ημεδαπούς έναντι προσυμφωνηθέντος χρηματικού ποσού με σκοπό την παροχή εργασίας στην οικία τους και τέλεση γάμου με τον τρίτο συλληφθέντα.

 

Στην κατοχή του ενός ημεδαπού δράστη βρέθηκε το δελτίο ταυτότητας της παθούσας, το οποίο της αποδόθηκε από τον ίδιο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά