Δεν πάνε στη ΔΕΘ οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης! Μόνο 18 δήλωσαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ!

Μόνο 18 δημόσιοι υπάλληλοι από την Ξάνθη δήλωσαν- μέχρι σήμερα-συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της ΔΕΘ  γνωστοποίησε το πρωί, στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Αν και σήμερα δεν υπάρξει ανταπόκριση ώστε να καλυφθούν οι θέσεις ενός έστω λεωφορείου για τη Θεσσαλονίκη που είναι διατεθειμένη η ΑΔΕΔΥ να μισθώσει τότε οι 18 θα μεταβούν με Ι.Χ στη συμπρωτεύουσα.

Ο κ. Ευστρατίου επανέλαβε ότι η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00 στο άγαλμα του Ε.Βενιζέλου καλώντας τους συμπολίτες εφόσον αισθάνονται ότι πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και των φόρων , να ανταποκριθούν.

Δεν έκρυψε την οργή του για το γεγονός ότι ακόμη και αν οι περισσότεροι –σ.σ.: στο Νομό Ξάνθης υπηρετούν περίπου 4.000 σε υπηρεσίες του δημοσίου- συνειδητοποιούν την πραγματικότητα , δυσκολεύονται να αλλάξουν την νοοτροπία δεκαετιών και εγκλωβίζονται στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.

Υπογράμμισε ότι ευθύνες για  αυτή την συμπεριφορά φέρει σαφώς το συνδικαλιστικό κίνημα όμως όσο οι υπάλληλοι ‘δείχνουν’ μόνο τις ευθύνες των συνδικαλιστών χωρίς να ενεργούν επιμερίζονται το ίδιο φορτίο ευθυνών. Υπενθύμισε ότι ζητήθηκε από τα πρωτοβάθμια σωματεία να φέρουν προτάσεις για νέες μορφές κινητοποιήσεων σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης και διερωτήθηκε πώς μπορεί ο δημόσιος τομέας να οργανώσει απεργία διαρκείας όταν σε 14ωρες ή 48ωρες δεν ανταποκρίνεται η βάση.

 Ακούστε τον Χ.Ευστρατίου.

Eystratiou-06092013 by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά
Τοπικά