Οι Underhill West κλείνουν την αυλαία των γιορτών στην Κεντρική Σκηνή - Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Οι Underhill West είναι ένα μοντέρνο rock n’ roll συγκρότημα που δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια στην Ξάνθη και όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Η πρώτη επαφή μαζί τους ήρθε στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης όταν οκόμη ήταν μαθητές και χωρίς να παραμελούν τα μαθήματά τους, άλωστε είναι όλοι τους πλέον πτυχιούχοι, έκαναν πρόβες, έγραφαν τραγούδια, πραγματοποιούσαν ηχογραφίσεις, έδιναν συναυλίες, ανταποκρινόταν θετικά σε συνεντεύξεις

Οι Γιορτές φέτος κλείνουν την Κυριακή το βράδυ με τους ήχους τους και νομίζουμε οτι αυτό μπορεί να καταγραφεί στα θετικά της διοργάνωσης, που επέλεξε το καταξιωμένο συγκρότημα της Ξάνθης, να κλείσει την αυλαία της Γιορτής στην Κεντρική σκηνή

Επιρροές και ρεπερτόριό τους η αμερικανική και βρετανική rock ‘n’ roll, η classic rock, η Ελληνική 60’s, η pop και η Disco που γίνονται εμφανείς και στα δικά τους κομμάτια.

Απαρτίζονται από τους Μιχάλη Χατζόπουλο (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Τάσο Αβραμίδη (τύμπανα, φωνητικά), Γιάννη Μπρατίδη (πλήκτρα, φωνητικά) και Γιάννη Νησσόπουλο (μπάσο).

Μετά  την  ηχογράφηση  διαφόρων  demos  από  το  2005  και  έπειτα,  οι Underhill West ηχογραφούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά το 2007 με τίτλο ‘Moment of life’ που υποστηρίζουν ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ξάνθης ακόμη και σήμερα. Μέχρι και το 2013, οι Underhill West μετρούν πολλές αξιόλογες εμφανίσεις ανάμεσα στις οποίες είναι η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ του Άρδα στις Καστανιές Έβρου το ‘09, η εμφάνιση ως support group στον Φίλιππο Πλιάτσικα το ‘07,  αρκετά μικρά tour στην βόρεια Ελλάδα, η συνεργασία τους με την Φιλαρμονική Ξάνθης σε ένα Χριστουγεννιάτικο ροκ live για φιλανθρωπικό σκοπό, θεματικά live events για τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Καρναβάλι της Ξάνθης και την Ευρωπαϊκή μέρα μουσικής.

Aπό τα μέσα του 2010 και μέχρι το καλοκαίρι του 2012 η μπάντα παράλληλα με live events ασχολήθηκε με ηχογραφήσεις και πειραματισμούς δικών της συνθέσεων που κατέληξαν σε ένα project με το όνομα ‘Our Way’ το οποίο διανέμεται δωρεάν από την ίδια την μπάντα, ενώ κομμάτια από το project τοποθετήθηκαν ως μουσική υπόκρουση στα Of?cial videos της Skoda Xanthi για τη σεζόν 2012-2013. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2012, οι Underhill West ηχογραφούν ένα όλο δικό τους χριστουγεννιάτικο κομμάτι με όνομα ‘Light a candle’ και το διανέμουν δωρεάν με mail και σε όλο το κοινό τους, ενώ για άλλη μια φορά τους υποστηρίζουν ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και ξένοι (Christmas FM του Δουβλίνου Ιρλανδίας).

Σήμερα, οι Underhill West συνεργάζονται με μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας παραμένοντας ενεργοί στο μουσικό προσκήνιο και επικεντρώνονται στο να εκπέμψουν θετική ενέργεια στον κόσμο μέσω των διασκεδαστικών events και της μουσικής δουλειάς που παρουσιάζουν, προβάλλοντας την ομαδικότητα και την αγάπη για αυτό που κάνουν.

Καλλιτεχνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά