Δ΄ Σώμα Στρατού : Εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου και Έκθεση Οπλικών Συστημάτων

Ο Εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024  στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι.

Ο Στρατηγός Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, περιστοιχιζόμενος από όλους τους επικεφαλής των Μονάδων και των Σχηματισμών τους Σώματος, παρακολούθησε τη δοξολογία και στη συνέχεια αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Στρατοπέδου, ξενάγησε τους παρεβρισκόμενους στην υπαίθρια έκθεση οπλικών συστημάτων που αναπτύχθηκε στον χώρο.

Η υποδειγματική οργάνωση των εκδηλώσεων και η υποδειγματική φιλοξενία και ενημέρωση από τα στελέχη του Σώματος και της Μονάδας στο Πετροχώρι, έδωσαν τα έντονα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του Δ΄Σώματος Στρατού.

Ο κ. Παπασταθόπουλος, άκουγε τις αναφορές των στελεχών που υποστήριζαν το υλικό της έκθεσης, ενημέρωνε με απλότητα τους πολίτες και χαιρετούσε  από κοντά, με αμεσότητα λέγοντας το  «Χριστός Ανέστη».

Στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε:

«Ο στρατός κατέχει, ελέγχει και αμύνεται του πατρίου εδάφους.

Η διατήρηση του εδάφους σημαίνει και διατήρηση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας.

Τιμούμε σήμερα τον ελληνικό στρατό που ακόμη και στην περίοδο της ειρήνης επιτέλεσε και επιτελεί ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό έργο.

Οι στρατιωτικοί μηχανικοί ήταν πρωτοπόροι στην κατασκευή των υποδομών της χώρας μας.

Σήμερα ο στρατός δεν επαναπαύεται στα επιτεύγματά του, αλλά εμπνεόμενος από το ένδοξο παρελθόν του συνεχίζει ακούραστα να επιτελεί το πολυμερές έργο.

Αποτελεί το άγρυπνο μάτι της επιτήρησης των συνόρων και της ασφάλειας της χώρας μας

Όπως κάθε χρόνο, αμέσως μετά το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως Του Κυρίου, έτσι και φέτος πιστοί στις παραδόσεις μας ευλαβικώς προσκυνούμε και τιμούμε τον Προστάτη μας, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, την ίδια ώρα ζητούμε από εκείνον να συνεχίσει να στέκεται δίπλα μας ως φύλακας, προστάτης, βοηθός όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια από ιδρύσεως του ελληνικού στρατού έως σήμερα.

Tιμούμε σήμερα τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες, οι οποίοι με υπέρτατη αφοσίωση στο καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα, μη φειδόμενοι κόπου και θυσιών, συνήθως μακριά από τις οικογένειές τους και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, ανταπεξέρχονται στα απαιτητικά καθήκοντά τους ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά