ΚΚΕ(μ-λ): Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Τρίτη 14 Μάη, στις 7μμ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι λαοί όλου του κόσμου τις εξελίξεις στην αιματοβαμμένη Γάζα. Με ανηλεείς βομβαρδισμούς το κράτος -τρομοκράτης του Ισραήλ προχωράει στο πρώτο στάδιο της εισβολής στη Ράφα, στο τελευταίο καταφύγιο 1,5 εκατομμυρίων εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Οι σιωνιστές φασίστες, με το «κλείσιμο του ματιού» κέντρων εξουσίας στις ΗΠΑ, προετοιμάζονται για μια, ναζιστικού τύπου, «τελική λύση» του παλαιστινιακού ζητήματος.

Η οσμή του θανάτου και της καταστροφής καλύπτει, πλέον, ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα. Μεγαλώνει το δράμα που, εδώ και πάνω από 7 μήνες, βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες -κυρίως γυναίκες και παιδιά- με ολόκληρη τη Γάζα ισοπεδωμένη και τον πληθυσμό της εκτεθειμένο στην πείνα και τις ασθένειες, ενώ την ίδια στιγμή η βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου και των παραστρατιωτικών εποίκων του μαίνεται αμείωτη και στη Δυτική Όχθη.

Σε αυτή τη μαύρη και ντροπιαστική σελίδα της ιστορίας της ανθρωπότητας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρωταγωνιστούν! Αποτελούν τους βασικούς στυλοβάτες της εξελισσόμενης γενοκτονίας. Εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος του Ισραήλ. Άλλωστε, αποτελεί δικό τους κατασκεύασμα, μαντρόσκυλο των συμφερόντων τους στην περιοχή. Οι «προειδοποιήσεις» Μπάιντεν για αναστολή παράδοσης κάποιων όπλων στο Ισραήλ, δεν αποτελούν παρά επιχείρηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να ρίξει στάχτη στα μάτια για τη συνενοχή του στο έγκλημα και δεν θίγει, ούτε στο ελάχιστο, τις δολοφονικές δυνατότητες του κράτους-τρομοκράτη.

Χέρι-χέρι με τους σιωνιστές εγκληματίες και τους δυτικούς προστάτες τους βαδίζει και η εξαρτημένη άρχουσα τάξη της Ελλάδας. Βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στη λάσπη της συνεργασίας και των αξόνων με το Ισραήλ, που διαμόρφωσαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το κακόφημο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», έσπευσε προς στήριξη της σφαγής με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ έχει παραχωρήσει τη χώρα για την υπηρέτηση των πολεμικών σχεδίων των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Η πάλη των λαών στον κόσμο αποδεικνύει, όμως, πως μπορεί να τα βάλει με τα πιο μαύρα σκοτάδια! Με προεξάρχουσα σε αυτήν την πάλη την ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση, που δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά και τις εκατοντάδες καταλήψεις της φοιτητικής νεολαίας, τις διαδηλώσεις χιλιάδων, το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που απλώνεται σε όλον τον πλανήτη. Αυτή η πάλη είναι που έχει αναδείξει το σύνθημα «για Παλαιστινιακό κράτος από τη θάλασσα μέχρι τον ποταμό» ως το μοναδικά σωστό για να προχωρήσει η Παλαιστινιακή υπόθεση. Αυτή η πάλη είναι που κρατάει ζωντανή τη φλόγα των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, δονώντας τις καρδιές εκατομμυρίων με τα συνθήματα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

Σε αυτόν τον δρόμο οφείλουν να βαδίσουν η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας! Να εκφράσουμε μαζικά την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό! Να καταδικάσουμε το κράτος-δολοφόνο και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του! Να οικοδομήσουμε αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα απέναντι στα φιλοπόλεμα σχέδια των ισχυρών της γης και των ντόπιων φερέφωνων τους!

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά