Κώστας Καραΐσκος, δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νίκη: «Η πορεία δεν είναι αισιόδοξη, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα»

Ο Κώστας Καραΐσκος, δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νίκη μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Τό πολιτικόν τῆς ζωῆς μου ταξίδιον»,που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου στις 20:30 το βράδυ στην αίθουσα του ΠΑΚΕΘΡΑ (Μάρκου Μπότσαρη 20, Ξάνθη).

Στην εκδήλωση για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης και ο συγγραφέας, ενώ θα προλογίσει ο γιατρός Δημοσθένης Γεωργιάδης με τον κύριο Καραΐσκο να αποκαλύπτει ότι με τον κύριο Σγουρίδη τους συνδέει μία μακρά φιλία πολλών ετών, ο οποίος, όπως τόνισε, τίμησε τη Θράκη στα δημόσια πράγματα. 

Όπως σημείωσε ο κύριος Καραΐσκος, το βιβλίο είναι ένας απολογισμός των τελευταίων ετών από μία συλλογή κειμένων, που έχει γράψει για πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη Θράκη, όπως επίσης και των εθνικών θεμάτων, με τον ίδιο να διαπιστώνει κατά τη διαδικασία της επιλογής  των κειμένων και των φωτογραφιών από το αρχείο του, ότι η κατάσταση στη Θράκη έχει χειροτερέψει, κάτι που του άφησε πικρία για μία σειρά ζητημάτων στο πλαίσιο της γενικής παρακμής, που χαρακτηρίζει τη χώρα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί η πορεία να μην είναι αισιόδοξη, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα.

«Η πρώτη και μοναδική μου φορά που εντάσσομαι σε πολιτικό κόμμα»

Ο Κώστας Καραΐσκος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα Νίκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δηλώνοντας ότι μπορεί να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή, αλλά είναι η πρώτη και μοναδική του φορά που εντάσσεται σε πολιτικό κόμμα και αυτό γιατί, όπως διευκρίνισε μέχρι τώρα δεν τον εξέφραζε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

Η Νίκη, στην οποία εντάχθηκε πριν από 1,5 χρόνο, δεν είναι ένα σύνηθες κόμμα, έχει κινηματικά χαρακτηριστικά και δυναμική να εξελιχθεί σε αυτό που χρειάζεται, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα είναι ένα «πυροτέχνημα» στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ εν όψει της ευρωκάλπης, όπως επισήμανε, από τις μέχρι τώρα επαφές και συζητήσεις του διαπιστώνει αδιαφορία και απογοήτευση των πολιτών με τάση τιμωρίας τόσο για το κυβερνόν κόμμα, όσο και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία για τη Νίκη να πετύχει τον εκλογικό της στόχο και να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως τόνισε, η Νίκη τάσσεται υπέρ της ΕΕ, αλλά μίας ένωσης που πρέπει να αλλάξει, που λειτουργεί με υπερεθνικότητα, αλλά δεν θα καπελώνει τα κράτη-μέλη της.       

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κείμενα μαχητικά, δημοσιογραφικά, ειρωνικά, γραμμένα από τον θρακικό προμαχώνα του ελλαδικού κράτους και δημοσιευμένα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της χώρας μας. Αφορούν τα καίρια του δημόσιου βίου: εθνική ασφάλεια, πολιτική συνειδητότητα, πολιτιστική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη...

Μια μαρτυρία για πολύ σημαντικά γεγονότα στη Θράκη που χάνονται στον ορυμαγδό της καθημερινότητας, συνδυασμένη με μια καθαρή ματιά στο ψευδοκράτος των Αθηνών και στο διεθνές σκηνικό όπου αχνοφαίνεται σήμερα η δύση της Δύσης. Αν όντως καταρρεύσουν τα αφεντικά μας θα διαθέτουμε ακόμα δυνάμεις για να επιβιώσουμε ως Έλληνες άξιοι του ονόματός μας;

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά