Δ. Χαϊτίδης και Σ. Χαμαλίδου με τον "Άνεργο" στο θεατράκι της ζωής.

Ο Δημήτρης Χαϊτίδης και η Χρυσούλα Χαμαλίδου παρουσιάζουν το μονόπρακτο «Ο άνεργος» του Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Λειβαδίτη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

«O άνεργος» είναι ένα θεατρικό μονόπρακτο, που μας μεταφέρει το σατιρικό λόγο του Σκούρτη μέσα από αληθινές , καθημερινές και «σκληρές» εκφράσεις, που ξεγυμνώνουν τον καθωσπρεπισμό της ελληνικής κοινωνίας.

 Ένα έργο τραγικά επίκαιρο, που καυτηριάζει με εύστοχο τρόπο τα ήθη και έθιμα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης ένας σαρανταπεντάρης άνεργος μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του ανάμεσα στο καφενείο, τον ιππόδρομο και το σπίτι. Εκεί ,όπου τον περιμένει πάντα η γυναίκα του, όλη μέρα κλεισμένη μέσα, καθώς ο ίδιος δεν της επιτρέπει να εργαστεί. Δουλειές βέβαια δεν υπάρχουν, αλλά καθώς στη χώρα του όλοι επιβιώνουν μέσα από την κομπίνα, έτσι και ο Βασίλης ψάχνει να βρει το κόλπο, που θα τον βοηθήσει να «πιάσει την καλή».

Στη συνέχεια :   ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ

Ξανθιώτες ποιητές και ποιήτριες διαβάζουν τις δημιουργίες τους

 κλείνουμε τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, σημειώνει ο Θανάσης Μουσόπουλος, με απαγγελίες από τους ίδιους τους ποιητές και τις ποιήτριες της Ξάνθης, δημοσιευμένων ή αδημοσίευτων ποιημάτων τους

Καλλιτεχνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά