Πήγασος και ποδήλατο συνώνυμα στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης- την Κυριακή "βόλτα" στους Τοξότες

 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα για το φθινόπωρο του ποδηλατικού ΑΣΤΙΚΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΥ τμήματος ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης, από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Εντελώς δωρεάν και με πολύ κέφι και διάθεση ο ΠΗΓΑΣΟΣ καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου να συμμετάσχουν στις επιλεγμένες όμορφες δράσεις του συλλόγου, με στόχο την ποδηλατική παιδεία, την κυκλοφοριακή αγωγή, την υγεία, αλλά και την διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Ποδηλατοβόλτες τα πρωινά της Κυριακής, βραδινές εξορμήσεις εντός πόλης κάθε Τετάρτη, κοινωνικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ομάδες, παιχνίδια με το ποδήλατο και πολλά άλλα υπόσχονται οι υπεύθυνοι του ΑΣΤΙΚΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΥ τμήματος, που φαίνεται ότι τραβούν το ενδιαφέρον πολλών Ξανθιωτών, που «επανδρώνουν» τις πολυποίκιλες δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ.
Αντίστοιχη επιτροπή από τον σύλλογο έχει αναλάβει τις ποδηλατο-παρουσιάσεις στα σχολεία του Ν. Ξάνθης, στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη σημασία, καθώς έχει καταρτιστεί ένα μελετημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης που αφορά την ποδηλατική αγωγή προς τους μαθητές δημοτικών και γυμνασίων.

Το ξεκίνημα  των νέων  επαφών έγινε με τις παράλληλες δράσεις στα πλαίσια του 6ου ποδηλατικού γύρου Ξάνθης, ενώ ακολούθησε η εκδήλωση ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ΠΟΔΗΛΑΤΟ σε συνεργασία με το «Δίκτυο Λόγου και Πράξης» στο περιθώριο των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Στον ίδιο θεσμό ο σύλλογος παρουσίασε φέτος «ενεργό δράση», καθώς διέθετε το δικό του κιόσκι, όπου τα μέλη παρουσίαζαν τις δράσεις αλλά και ποδηλατικό υλικό (ενδυμασία, αξεσουάρ κα), ενώ συνεργασία είχαν με τους συλλόγους «Αναποφάσιστοι» και Πρόσκοποι, που πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους στους Ξανθιώτες ποδηλάτες.

 

Από κει και πέρα την Κυριακή 8/09 πραγματοποιήθηκε η 1η ημερήσια χαλαρή και ήπια ποδηλατοβόλτα προς το χωριό Πηγάδια, με την παρουσία 40 ποδηλατιστών και πάντα κάτω από την ασφάλεια και σιγουριά που αποπνέουν τα επιλεγμένα δρομολόγια που ακολουθεί ο ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οι δράσεις και οι βόλτες συνεχίζονται την ερχόμενη Κυριακή 15/09 με «ποδηλατάδα» στους Τοξότες, ενώ εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τις 22/09 όπου και γιορτάζεται παγκόσμια η ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ετοιμάζεται ξεχωριστό δρώμενο).

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο ΠΗΓΑΣΟΣ σταματά τις δραστηριότητές του την περίοδο Δεκ – 15 Μαρτίου, για να επανέλθει δριμύτερος  από την Άνοιξη.  

Παιδικό – Αστικό ποδηλατικό τμήμα  
ΠΗΓΑΣΟΣ  Ξάνθης
Πληροφορίες :   www.pegasus-xanthi.gr

Αθλητικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά