Μ.Φανουράκης: Από γιορτές της Ξάνθης, έγιναν γιορτές όλης της Περιφέρειας-εντυπωσιακή η προσέλευση επισκεπτών στην Ξάνθη

Με τους Ξανθιώτες Underhill West και πλήθος κόσμου να τους απολαμβάνει, έπεσε χθες η αυλαία των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης . Ένας θεσμός που τα τελευταία 23 χρόνια κατάφερε να αναδείξει τον παραδοσιακό οικισμό της Ξάνθης αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή.

Η ικανοποίηση των διοργανωτών, για το γεγονός ότι σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και παρεκτροπών δεν υπήρξαν, ενισχύθηκε φέτος και από τη προσέλευση ντόπιων και επισκεπτών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Μανώλης Φανουράκης , μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία παρά την οικονομική δυσπραγία, λειτούργησε ελκυστικά για το κοινό και κυρίως για τους επισκέπτες.

Εστίασε στο γεγονός ότι ο οραματισμός του Δημάρχου Φ.Αμοιρίδη για την επισκεψιμότητα στην Παλιά Ξάνθη μέσω των Γιορτών, ενισχύθηκε και διευρύνθηκε επί Δημαρχίας Μ.Στυλιανίδη με αποτέλεσμα ο θεσμός να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους κορυφαίους και σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι όποιες παρατηρήσεις σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι και από τους συλλόγους αλλά και από μεμονωμένους συνδημότες μας θα τεθούν υπόψη της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Με απόφαση τους οι σύλλογοι – οι περισσότεροι- οι οποίοι συμμετείχαν με στέκια στις Γιορτές ανέλαβαν να συνδράμουν, διαθέτοντας μέρος των εισπράξεων τους, στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης να επιδιορθωθεί βλάβη σε όχημα της υπηρεσίας , το κόστος της οποίας αδυνατούσε να καλύψει η ίδια.

Ο Μανώλης Φανουράκης σημείωσε ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη πριν από περίπου δεκαεννιά ημέρες και ήδη από χθες οι περισσότεροι σύλλογοι συνεισφέρουν για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τέλος, ο κ. Φανουράκης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με την Μ.Κ.Ο ‘ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ’ μέσω της οποίας ένας σημαντικός αριθμός ανασφάλιστων παιδιών εμβολιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο και η προσπάθεια συνεχίζεται στις 25 Σεπτεμβρίου με νέους εμβολιασμούς.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά ανασφάλιστων γονέων , χρονίως ανέργων καθώς και παιδιά που ζουν στην Ξάνθη χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου –σ.σ: ώστε να καταγραφούν από τους παιδίατρους οι ανάγκες και να γίνουν οι σχετικές παραγγελίες- στα τηλέφωνα 2541066304-2541072888 ή στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας στην οδό Βενιζέλου 30, προσκομίζοντας το βιβλιάριο εμβολιασμού του παιδιού τους.

Ακούστε τον κ. Φανουράκη.

 

M Fanourakis-aylaia gia Giortes 09092013 by Radio899 on Mixcloud

 
Παλιά Πόλη
Πολιτικά
Πολιτιστικά