Σταύρος Κουτρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ: Οι πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη αφού μελετήσουν την εναλλακτική πρόταση της ΝΙΚΗΣ και τις ευρωπαϊκές της θέσεις

Να γίνει τα αυτιά, τα μάτια και η φωνή όλων των Ελλήνων πολιτών μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και να τους ενημερώνει για όλα όσα αποφασίζονται και αφορούν τη χώρα και τους πολίτες, εφόσον οι συμπατριώτες μας τον τιμήσουν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, δεσμεύθηκε  ο Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, πρώην Πρόεδρος ΕΑΑΣ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο κ. Κουτρής τόνισε ότι αποφάσισε να πολιτευθεί για πρώτη φορά με τη ΝΙΚΗ κρίνοντας ότι έχει έρθει η στιγμή να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία του από την υπηρεσία του σε θέσεις ευθύνης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Χαρακτήρισε εξαιρετικό το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΙΚΗΣ καλώντας τους πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις της , ενώ υπογράμμισε ότι για τον ίδιο ήταν καταλυτικός παράγοντας στην απόφαση του να συστρατευθεί με τη ΝΙΚΗ το γεγονός ότι πολεμά διάφορες αποδομητικές τάσεις, οι οποίες κυριαρχούν και στην Ε.Ε και στη χώρα μας, όπως π.χ η διακωμώδηση της ευλάβειας, η κατηγοριοποίηση σε ταμπέλες της έννοιας του πατριωτισμού, η διάλυση της πατροπαράδοτης οικογένειας και η αντικατάσταση του από ξενόφερτα μοντέλα, με κυριότερο την καταγγελία της κομματοκρατίας η οποία, είπε, διαφθείρει πολιτική και κοινωνία και εξοβελίζει την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Τα κόμματα , τόνισε, από υπηρέτες του λαού έχουν γίνει αφέντες. Στον αντίποδα η ΝΙΚΗ δεν διαθέτει ‘επαγγελματίες’ πολιτικούς ούτε αναγνωρίσιμους, αλλά επενδύει σε ανθρώπους της προσφοράς. Οι δε πολιτικές της προτάσεις εστιάζουν στη ρίζα των προβλημάτων κι όχι στις συνέπειες που αυτά επιφέρουν.

Γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη, όπου υπηρέτησε, υπογράμμισε ότι η επιδείνωση είναι εμφανής. Τα χωριά ερημώνουν, οι υποδομές, εργαλείο απαραίτητο για την ανάπτυξη, πρέπει να ολοκληρωθούν σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τους κάθετους οδικούς άξονες, ενώ πρόσθεσε ότι πρόβλημα αποτελεί και η ελλειμματική σιδηροδρομική σύνδεση. Χαρακτήρισε σημαντικές τις παρεμβάσεις και τις συμφωνίες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εκτιμώντας ότι συμβάλλουν στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική ανάπτυξη της περιοχής, όμως η χώρα μας υπογράμμισε έπρεπε να εξασφαλίσει περισσότερα και σοβαρότερα ανταλλάγματα.

Εκείνο το οποίο άμεσα θα πρέπει να αντιστραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης είναι, τόνισε, η αποβιομηχάνιση, ενώ απαραίτητη για την οικονομία της περιοχής και τη συγκράτηση του πληθυσμού είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ακούστε τον κ. Σταύρο Κουτρή

Όπως υπογράμμισε για τη ΝΙΚΗ και τον ίδιο προσωπικά μείζον θέμα , το οποίο πρέπει ν’ αναδειχθεί στη νέα ευρωβουλή, αλλά και στα υπόλοιπα όργανα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών και στις ευρωπαϊκές επιτροπές, είναι το ζήτημα της άμυνας και της ασφάλειας. Ένας κρίσιμος τομέας με τις πολεμικές συγκρούσεις υπαρκτές πια στην εποχή μας, στον οποίο δεν πρέπει η Ε.Ε να είναι ανέτοιμη όπως ήταν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Συνάμα, υπογράμμισε , σοβαρά ζητήματα  στα οποία πρέπει να δοθούν μάχες είναι  η εξωτερική πολιτική, όπως και το θέμα της μετανάστευσης αλλά και του κράτους δικαίου.

Τέλος, ο κ. Κουτρής κάλεσε τους Ξανθιώτες να προσέλθουν στην κάλπη αφού μελετήσουν την εναλλακτική πρόταση διοίκησης της χώρας της ΝΙΚΗΣ και τις ευρωπαϊκές της θέσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκλογές 2012
Πολιτικά