Οι Μικρασιάτες της Ξάνθης θυμούνται…΄Η Σμύρνη, μάνα, καίγεται…΄/ 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Σύλλογός Μικρασιατών Ξάνθης ’ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ’ συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Το πρόγραμμα, όπως καθορίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης έχει ως εξής:
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος. 
Ώρα 10:00. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει ομιλία από την κα Κιούση-Σιούτη Κυριακή, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».
Ώρα 10:30. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Ώρα 19:15. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.
Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων θα ακολουθήσει δεξίωση του Συλλόγου Μικρασιατών «Αλησμόνητες Πατρίδες» στο Ξενοδοχείο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ".  
Επιπλέον, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας, πριν την έναρξη των επισήμων εκδηλώσεων και με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του συλλόγου Μικρασιατών, συναυλία του μουσικού σχήματος ΛΩΞΑΝΤΡΑ, που θα αποδώσει τραγούδια και μουσικές της αστικής μουσικής παράδοσης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Για τις εκδηλώσεις με τις οποίες εμπλουτίζει φέτος τη ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης ‘Αλησμόνητες Πατρίδες΄, μίλησε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό ραδιόφωνο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Νίτης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Nitis-Nikos-1309201 by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά