Η ΠΑΣΕΒΕ Ν Ξάνθης για τις σημερινές κινητοποιήσεις

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση, στα πλαίσια της απεργίας που εξαγγέλθηκε από τη ΓΣΒΕΕ, στον Ο.Α.Ε.Ε της Ξάνθης από τη γραμματεία Ν.Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτική καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους. Πάνω από το 50% των συναδέλφων δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν την εισφορά στο ταμείο και όσοι καταφέρνουν, με τα χίλια ζόρια, να το πληρώνουν βλέπουν να αφαιρούνται από το ταμείο παροχές υγείας, φάρμακα, επισκέψεις στους γιατρούς και να ξεπουλιέται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και η ακίνητη περιουσία του.

Σε όλα αυτά προστίθενται και τα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που φτάνουν με αυξανόμενους ρυθμούς στους συναδέλφους και απειλούν να τους αφαιρέσουν ότι μπόρεσαν να αποκτήσουν όλα αυτά τα χρόνια με τη δουλειά τους για να εξυπηρετηθεί η πολιτική ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παραδόθηκε υπόμνημα στην διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε Ξάνθης και ταυτόχρονα δόθηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροεπαγγελματίες. Ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τη σύσταση της επιτροπής αγώνα ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης των αυτοαπασχολούμενων απέναντι στο αδίστακτο κράτος των μονοπωλίων.

Τα μέτρα που παίρνονται εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, καταληστεύουν και εξαφανίζουν από το χάρτη τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για απόλυτη εξαθλίωση του λαού για να σωθούν τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες από την κρίση τους.

 Καλούμε τους συναδέλφους, να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ που δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να οργανώσουν τον αγώνα των συναδέλφων και να ενισχύσουν την Π.Α.Σ.ΕΒΕ ως τον μοναδικό τρόπο να δώσουν μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα που τους ξεκληρίζει

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά