Ειρήνη Κατωπόδη, υποψήφια ευρωβουλεύτρια ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜέΡΑ 25: Ζητούμε ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο για να πάμε μπροστά, να γίνουμε η φωνή των αδυνάτων

Με οδηγό τους πέντε άξονες που προτάσσει η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜέΡΑ 25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, το μέτωπο των δυνάμεων και κινημάτων που τη συγκροτούν δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών με μοναδικό στόχο να γίνει η φωνή των πολλών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, επεσήμανε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του κόμματος κ. Ειρήνη Κατωπόδη, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Οι πέντε άξονες είναι το δίκαιο των πολλών, η εργασία, οι εξορύξεις, η οικολογία και η ελευθερία υπογράμμισε, εστιάζοντας στην ελευθερία. Ελευθερία, είπε να εκφραστεί ο πολίτης , να πληροφορηθεί όσα τον αφορούν. Εκτίμησε ότι υπάρχει έλλειμα και στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ε.Ε φέρνοντας ως παράδειγμα για την Ελλάδα το κλείσιμο εν μία νυκτί της δημόσιας τηλεόρασης στα χρόνια των μνημονίων, ενώ λίγο μετά έκλεισε και η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ. Η δημόσια πληροφόρηση είναι κομβική σε μια δημοκρατία, τόνισε με έμφαση. Για δε την Ε.Ε έφερε ως παράδειγμα την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη για λόγους- όπως του διεμήνυσαν – εθνικής ασφάλειας , στερώντας με τον τρόπο αυτό την ελεύθερη μετακίνηση σε έναν ευρωπαίο πολίτη. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διώξεις που υφίσταται ο ακτιβιστής – και συνιδρυτής μαζί με το Γιάνη Βαρουφάκη του DiEM 25, του Κινήματος  για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, περισσότερο γνωστό με το αρκτικόλεξο DiEM25- Τζούλιαν Ασάνζ ,  ιδρυτής της πλατφόρμας Wikileaks.

Ακούστε την κ. Ειρήνη Κατωπόδη.

Η κ. Κατωπόδη δήλωσε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα και μετέφερε το ενωτικό και ενθουσιώδες κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή το Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος απευθύνθηκε κυρίως προς τη νέα γενιά καλώντας την να πάρει το μέλλον της χώρας στα χέρια της. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, τιμητικά, οι Παλαιστίνιοι της Θεσσαλονίκης και ένας εκ των ομιλητών ο Παλαιστίνιος  υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ελ Μαρσί Φαϊζάλ Ζαχαρίας.

Δεν ζητάμε, είπε, ψήφο τιμωρίας, αλλά εμπιστοσύνης, ψήφο για να πάμε μπροστά , να γίνουμε η φωνή των πολλών και των αδυνάτων στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια ευελπιστεί , εφόσον την εμπιστευτούν οι συμπατριώτες μας, να γίνει ένας ενδιάμεσος μεταξύ των πολιτών και των κέντρων λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών. Η πολυετής ακαδημαϊκή εμπειρία της ως επικεφαλής ευρωπαϊκών ομάδων σε πλήθος προγραμμάτων , το εφόδιο της και δέσμευση της να διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για να υπηρετήσει τους πολίτες.

Ο κόσμος, σημείωσε , είναι μουδιασμένος, κλεισμένος στα προβλήματα του που δεν περιορίζονται μόνο  στην ακρίβεια , το κοινό πρόβλημα όλων και αποτέλεσμα της συμπόρευσης της κυβέρνησης με τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Ο κόσμος νομίζει ότι δεν υπάρχει αύριο, αναζητά ελπίδα , προσθέτει και υπογραμμίζει ότι είναι δημοκρατικό του δικαίωμα ν’ αλλάξει όσα και όσους τον κρατούν δέσμιο των προβλημάτων του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Εκλογές 2012
Πολιτικά
Τοπικά