Γρηγόρης Στογιαννίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα για περιφέρειες όπως η ΑΜΘ οι οποίες με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε υπολείπονται σε ανάπτυξη

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αναποτελεσματική πολιτική της για την ακρίβεια, αρνούμενη να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία με επίσημα στοιχεία της EUROSTAT βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε αγοραστική δύναμη και κατέχει την 11η θέση ανάμεσα στα 22 κράτη μέλη της Ε.Ε. που έχουν νομοθετημένο κατώτατο μισθό επισημαίνει, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης,

Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των παραπάνω φόρων και υποστήριξε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό και εκτροχιασμός του προϋπολογισμού δεν ισχύει αν και η ίδια υιοθετήσει την πρόταση του κόμματος του για φορολόγηση των υπερκερδών ομίλων, η οποία βάση των οικονομικών στοιχείων των ομίλων, δύναται να αντισταθμίσει επαρκώς τις μειώσεις των φόρων.

Υπογράμμισε ότι στις περιοδείες του η ακρίβεια ήταν το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες και πρόσθεσε ότι οι νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τιμές προϊόντων.

Όπως δεν έκανε και δεν κάνει τίποτε για την ακρίβεια η κυβέρνηση της ΝΔ , έτσι δεν έκανε τίποτε και για την ερήμωση της υπαίθρου υποστήριξε, μεταφέροντας τις θλιβερές εικόνες που αντίκρυσε στην περιοδεία του στο Βόρειο Έβρο με ερημωμένα χωριά, οι κάτοικοι των οποίων -όπως και στην Ξάνθη και στη Ροδόπη- αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν. Πρόσθεσε δε ότι η ανεργία στη περιοχή, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες συνεχίζει να είναι στα ύψη αφού δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, αναφέροντας ως παράδειγμα την επιχείρηση στην οποία  ο ίδιος εργάζεται όπου ανακοινώθηκαν 35 απολύσεις.

Ακούστε τον κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη.

Εστίασε επίσης στο νέο σύστημα τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι ήδη -όπως τον ενημέρωσαν επαγγελματίες από Ξάνθη και Ροδόπη-  ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφυγές στη δικαιοσύνη. Πρόκειται είπε για σύστημα απαρχαιωμένο, το οποίο επέβαλαν κυβερνήσεις άλλων εποχών επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να θεωρείς τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και να επιχειρείς να πατάξεις τη φοροδιαφυγή με τέτοια απαρχαιωμένα μέτρα και ταυτόχρονα να αξιοποιείς τη νέα τεχνολογία με on line παρακολούθηση και έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Εκτίμησε ότι τα τελευταία 15 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση οπισθοδρόμησε κι αυτό είπε σε ένα βαθμό οφείλεται στους ανεπαρκείς ηγέτες της. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για την Ε.Ε των λαών, της ειρήνης, την Ευρώπη με κοινωνικό πρόσημο.

Επανέλαβε την πρόταση του να υπάρχουν ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα για περιφέρειες όπως η ΑΜΘ οι οποίες με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε υπολείπονται σε ανάπτυξη.

Για τη συζήτηση που άνοιξε με τα πόθεν έσχες Κασελάκη -Μητσοτάκη παραμονές ευρωεκλογών, υποστήριξε ότι το έπραξε η ΝΔ , η οποία το ανήγαγε σε πρώτο θέμα για να σταματήσει η συζήτηση για τις αναποτελεσματικές της πολιτικές στα μείζονα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά που θα λάβουν αντίστοιχα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταλυτικά ώστε ν’ αλλάξουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία. Αναφέρθηκε και στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων σε όλη την Ε.Ε, απόρροια σημείωσε των πολιτικών λιτότητας που η ίδια επιμένει ν’ ακολουθεί, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος για την ίδια την Ένωση, εφόσον τα δημοσκοπικά ευρήματα επαληθευθούν, είναι υπαρκτός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά