Ιωάννης Τσάπαλης: Καθημερινά καθαρίζουμε οικόπεδα αγνώστου ιδιοκτήτη και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για την αντιπυρική περίοδο 2024

Ξεκίνησε ο καθαρισμός οικοπέδων αγνώστου  ιδιοκτήτη, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσάπαλη

Πρόκειται  για οικόπεδα που όπως προκύπτει από το κτηματολόγιο δεν έχουν δηλωθεί από κάποιο πρόσωπο, οπότε αγνοείται το ιδιοκτησιακή τους διεκδίκηση.

Είναι οικόπεδα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξάνθης που για πολλά χρόνια δεν έχουν καθαριστεί και δημιουργούν εστίες επικίνδυνες για ολόκληρες γειτονιές στις οποίες βρίσκονται.

Από τις πρώτες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν στην περιοχή των 12 Αποστόλων στη Σερρών και Κολοκοτρώνη και στην περιοχή του  Αθλητικού Κέντρου "Φίλιππος Αμοιρίδης".

Ο Αντιδήμαρχος  Γιάννης Τσάπαλης, έχει στον προγραμματισμό της υπηρεσίας τη συντήρηση της αντιπυρικής ζώνης στο  Σαμακώβ, για την επόμενη εβδομάδα και  εντός των επόμενων  εβδομάδων  θα προχωρήσουν στους καθαρισμούς ιδιόκτητων οικοπέδων που οι ιδιοκτήτες τους δεν ανάλαβαν έγκαιρα δράσεις καθαρισμού, μετά από ελέγχους αυτοψίας που διενήργησε η αρμόδια επιτροπή, αυτεπαγγέλτως και μετά από αναφορές γειτονικών ιδιοκτησιών.

Στην περίπτωση αυτή, προβλέπετε η επιβολή προστίμου  και καταλογισμός της δαπάνης καθαρισμού του χώρου στον ιδιοκτήτη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαμε στη χώρα, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την περσινή χρονιά, που οι πυρκαγιές έφτασαν στην «γειτονιά» της Ξάνθης, η ενεργοποίηση του μηχανισμού είναι ιδιαίτερη και η αποφασιστικότητα της διοίκησης αυτονόητη, για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος, της υγείας και της ζωής των πολιτών, δηλώνει στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Δήμου Ξάνθης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τσάπαλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης