Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακούω τη φωνή και την εντολή των πολιτών και την ακούω δυνατά - Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο

Δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έκανε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα γραφεία της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι όπως η Ελλάδα του ’24 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή, ξεκαθαρίζοντας: «το θέλουμε το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά. Οι ευρωβουλευτές μας τα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποίο δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας.
Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη πολίτες που μας στήριξαν το 23 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν.
Σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους με κυριότερο την ακρίβεια σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή που δυσκολεύει την διεξαγωγή συμπερασμάτων είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων αλλά κυρίως ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά, σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο».

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Πολιτικά