Από την κάλπη στην παραλία …και αντίστροφα !

 
Οι ξεχωριστές μελωδικές νότες στα Άβδηρα την Κυριακή των εκλογών και το μήνυμα της  αποχής είχαν τη μοναδικότητά τους...

 
Ο Κλεάνθης Ελένογλου με την ιστορική κορνέτα του, αγορασμένη το 1974 από επώνυμο οίκο της Γερμανίας, έδωσε με τον δικό του τρόπο το μήνυμα : «Η Ζωή είναι ωραία»
 
Στη διακριτική παρέα, ενθαρρυντικός κρίκος ο Τάσος Θεοδωρίδης, που ξέρει να διακρίνει το καλό, ποιοτικό και όμορφο 
 
Ο Κλεάνθης Ελένογλου, με μοναδικό τρόπο, εδώ και δεκαετίες κρατά την κορνέτα του και με την προτροπή των συντελεστών του «Αρίωνα», είναι βέβαιο ότι σύντομα θα τον απολαύσουμε,  να συνοδεύει στο πιάνο τον Διευθυντή της Ορχήστρας Τριαντάφυλλο  Σφυρή,  σε jazz μελωδίες.
 
Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 και στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές
 
Η ημέρα ζεστή, όπως όλες οι τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή και το θερμόμετρο έφερε πολλούς Ξανθιώτες στις παραλίες.
Σε μία από αυτές, στη «σκάλα Αβδήρων» η προσέλευση ξεκίνησε νωρίς και λίγο μετά τις 9 άρχισαν οι ξαπλώστρες να γεμίζουν και τελικά στις 11 δεν υπήρχε διαθέσιμη ξαπλώστρα και πετσέτες στρώθηκαν στην άμμο για να φιλοξενήσουν όλους όσους επιθυμούσαν ένα δροσερό μπανάκι.
 
Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Ξάνθης ήταν εκεί και στην ερώτηση για το αν είχαν ψηφίσει οι «λουόμενοι», κάποιοι δήλωναν ότι ψήφισαν πριν επισκευθούν την παραλία και κάποιοι δήλωναν ότι θα ψηφίσουν το απόγευμα λίγο πριν κλίσουν οι κάλπες.
 
Μόνο δύο δήλωσαν ότι προτιμούν την παραλία …. από το να πάνε στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσουν.
 
Τελικά, από τα αποτελέσματα της συμμετοχής και της αποχής εικάζουμε ότι αυτοί που είχαν την πρόθεση να ψηφίσουν λίγο πριν κλίσουν οι κάλπες…. δεν πρόλαβαν.
 
Σε κάθε περίπτωση,  το μέγεθος της αποχής  δίνει το δικό της ηχηρό μήνυμα σε όλο το πολιτικό σύστημα που είναι υποχρεωμένο να αναλύσει και να αξιολογήσει, χωρίς βέβαια να στέκεται στην εύκολη ανάγνωση.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά