Την παράσταση «Και δεν έμεινε κανένας» ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα"

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα", ανεβάζει σε δική της διασκευή την θεατρική παράσταση “Και δεν έμεινε κανένας”,  βασισμένη στην πιο δημοφιλή ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί νέγροι».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή, στην Πανεπιστημιούπολη στα Κιμμέρια. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 8.30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την πολύμηνη προσπάθεια των φοιτητών, τις πρόβες που ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο και με αφορμή την παράσταση μίλησαν στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ο Δημήτρης Δεδεμάδης, που έχει την σκηνοθεσία και την διασκευή του σεναρίου και οι υπεύθυνοι της θεατρικής ομάδας «Η Γέφυρα» Ελένη Σιπέτα και Νότης Γιαλαμής, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αγάπη τους για το θέατρο και την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση με ένα έργο μυστηρίου με σκοπό να  προσφέρουν σε όλους τους θεατές ένα αποτέλεσμα ικανό να τους προβληματίσει.

Ο Δημήτρης Δεδεμάδης δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της ομάδας να αναλάβει την σκηνοθεσία της παράστασης, σημειώνοντας ότι βιώνει κάτι τελείως διαφορετικό και μαγικό, γιατί από την υποκριτική, που υπηρετεί στην θεατρική ομάδα Ανατολικά του Νέστου, περνάει στην σκηνοθεσία μίας παράστασης, μία εμπειρία μαγική, ενώ δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για τους φοιτητές-ηθοποιούς,  που παίρνουν μέρος στην παράσταση, οι οποίοι καταθέτουν  στο θεατρικό σανίδι την ψυχή τους και το πάθος τους για το θέατρο.

Από την πλευρά τους, η Ελένη Σιπέτα και ο Νότης Γιαλαμής εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Δεδεμάδη στην σκηνοθεσία της παράστασης, αλλά και για την διασκευή του σεναρίου, προκειμένου να συμμετέχουν στη θεατρική παράσταση και τα 17 μέλη της ομάδας «Η Γέφυρα». Όπως σημείωσαν το έργο της Αγκάθα Κρίστι έχει δέκα ήρωες, ρόλους και χαρακτήρες που διατήρησαν απαράλλαχτους χωρίς να αλλάζουν τον πυρήνα του έργου, αλλά με την διασκευή του Δημήτρη Δεδεμάδη έγιναν ελάχιστες προσθήκες και έχει υφανθεί με τέτοιο τρόπο η υπόθεση, ώστε να αναδεικνύεται περισσότερο ο εγωισμός των ηρώων.

Με λίγα λόγια η πλοκή της παράστασης ξεκινά από μία πρόσκληση, που μοιράζεται σε δέκα ανθρώπους. Ο κύριος και η κυρία Νώστος ετοιμάζουν ένα δείπνο για δέκα καλεσμένους, οι οποίοι κατά την άφιξή τους αντί για τους οικοδεσπότες βρίσκονται ενώπιον ενός κατηγορητηρίου για τα εγκλήματα, που έχουν διαπράξει και ενός ποιήματος που περιγράφει τον θάνατο δέκα "μικρών" ανθρώπων  και ο προβληματισμός που τίθεται είναι τι είναι πιο βαρύ στο ζυγό του δικαίου; Η ειλικρίνεια και η μετάνοια ή ο εγωισμός; Αυτό είναι το ερώτημα που ο καθένας τους καλείται να απαντήσει για τον εαυτό του, αναζητώντας τη λύτρωση σε αυτό το παιχνίδι του αυτόκλητου τιμωρού τους.

Οι συντελεστές της παράστασης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Νίκο Θωμά και Δημήτρη Γιουζέπα για την παραχώρηση φωτιστικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της παράστασης.

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης  Δεδεμάδης

Μουσική Επιμέλεια: Αναστάσης Αγακίδης

Δημιουργικό: Ελένη Σιπέτα

Διασκευή Σεναρίου: Δημήτρης Δεδεμάδης

Παίζουν:

Αβραμίδης Φώτης, Βαγγέλη Πηνελόπη-Άννα, Γιαλαμής Νότης, Γκούδλη Νίνα, Δοβρίδης Τόλης, Ιωακειμίδης Μιχάλης, Κασιτερόπουλος Γρηγόρης, Κατσούφη Ιωάννα, Κιλτσίκη Χαρά, Κοντογεωργίου Τριαντάφυλλος-Κωνσταντίνος, Κοφινάκη Μαρία, Νικολακοπούλου Διονυσία, Παπαδημητρίου Αριστείδης, Σένδρος Αθανάσιος, Σιπέτα Ελένη, Ταχτατζής Τάσος, Χουρουζίδου Μαρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Καλλιτεχνικά
Τοπικά