Καθηγητές προς γονείς της Ξάνθης: ελάτε να συζητήσουμε. Τα προβλήματα είναι κοινά

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους γονείς να παραστούν και να συζητήσουν με τους καθηγητές της Ξάνθης τα τεράστια προβλήματα του σημερινού δημόσιου σχολείου απευθύνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης , η οποία συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες.

Η συνάντηση θα γίνει αύριο στις 20:00 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Δύο εκλεγμένα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθηγητές , μέλη της ΕΛΜΕ, η κ. Βάσω Αγοραστού και ο κ. Γιώργος Παπαντόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δημοτικό Ραδιόφωνο για να απευθύνουν την πρόσκληση των καθηγητών προς την τοπική κοινωνία και κυρίως τους γονείς των μαθητών καθώς παράλληλα με τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για αξιοπρεπή διαβίωση και δικαίωμα στην εργασία , οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αγωνίζονται για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των σχολείων ( προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών, κάλυψη μέρους των λειτουργικών αναγκών των σχολείων – όπως συνέβη και πέρυσι- από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και εφαρμογή του νέου Λυκείου, το οποίο παραπέμπει στο… παλιό της δεκαετίας του 1980, εκτιμούν οι καθηγητές).

Το υψηλότατο ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων τους κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα απεργίας στην Ξάνθη, το οποίο ‘σκαρφάλωσε’ στο 91% - δηλαδή πάνω και από το μέσο όρο σε πανελλήνιο επίπεδο- καταδεικνύει το γεγονός ότι οι λειτουργοί της εκπαίδευσης διαμαρτύρονται καθολικά καθώς τέτοια ποσοστά δεν αφήνουν περιθώρια χειραγώγησης αλλά αποδεικνύουν την ανάγκη άμεσης αλλαγής πολιτικής για τη δημόσια εκπαίδευση.

Ακούστε την συνέντευξη με την κ. Αγοραστού και τον κ. Παπαντόπουλο.

Papantopoulos-agorastou- 17 09 2013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά